Wie is Mary Austin, de grote liefde van Freddie Mercury?

Muziek | Freddie Mercury is voor velen een symbool van homoseksualiteit, maar men mag niet vergeten dat de iconische zanger één enkele vrouw in zijn leven had: Mary Austin, zijn eerste liefde, die overigens de helft van zijn fortuin erfde. Een portret van de vrouw die de inspiratie vormde voor het Queen-nummer 'Love of My Life'.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de biopic van Queen, die dezelfde naam droeg als hun bekende hit 'Bohemian Rhapsody', kwam Mary Austin al aan bod. Ze bleef haar hele leven lang de grote liefde van Freddy Mercury, ondanks de ontdekking en verkenning van zijn ware seksuele oriëntatie. Farrokh Bulsara, zoals Freddie echt heette, kruiste het pad van Mary in de kledingwinkel Biba, waar de jonge vrouw werkte in 1969. Al snel ontstaat een romance tussen de tortelduifjes en gaan ze samenwonen.

Hij die zich voortaan Freddie liet noemen wordt opgeslokt door zijn carrière: hij is steeds vaker van huis en de optredens met zijn band Queen volgen elkaar in sneltempo op. Terwijl hij in het brandpunt van de media-aandacht komt te staan, belandt ook de jonge Mary steeds meer in de schijnwerpers. De geliefden zouden zich verloven, maar een huwelijjk kwam er niet. Mary zou, nog voor hijzelf er zich ten volle van bewust was, merken dat Freddie zich meer en meer aangetrokken voelde tot mannen. Ze neemt in 1976 de moeilijke beslissing om de relatie te beëindigen.
 
Ondanks deze breuk bleef Mary een prominente plaats innemen in het leven van het rockicoon. Freddie Mercury zou publiekelijk verklaren dat hij nooit nog zo halsoverkop verliefd kon worden als toen op Mary, zelfs niet op een man. De jonge vrouw zou trouwen met een andere man en kreeg twee kinderen. Freddie was de peter van haar oudste kind. Ondanks alles bleef ze gehecht aan de zanger, en helpt ze hem om zijn drugsverslaving te overwinnen. Toen ze als eerste, nog voor de rest van de wereld, vernam dat hij seropositief was, stortte haar wereld in. Ze kreeg een plaats in zijn testament: na zijn dood in 1991 erfde ze de helft van zijn fortuin en vastgoed, een landhuis in Londen, waar ze tot op de dag van vandaag verblijft.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top