Deze Disney Original movies wil je gezien hebben

Films | We kennen Disney natuurlijk allemaal omwille van de betoverende animatiefilms en verbluffende live action versies. Maar Disney maakt ook al jaar en dag leuke komedies die voor kinderen, tieners en volwassenen tof zijn. Pickx lijst er een paar op die je echt gezien wil hebben. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Slumber Party (2023)

De meest recente eerst! Aan de vooravond van Anna Maria's verjaardag hebben haar vriendinnen Megan, Paige en Veronica grootse plannen voor hun slaapfeestje. Megan heeft zelfs een hypnotiseur ingehuurd, Mesmer. Maar een mislukte hypnose leidt tot de verdwijning van Anna Maria, terwijl Megan, Paige en Veronica zich niets meer kunnen herinneren van de avond ervoor. Vinden ze hun vriendin nog terug? 

De film is geschreven door Eydie Faye en geregisseerd door Veronica Rodriguez, en staat vanaf nu op Disney+.


Smart House (1999)

Het lijkt nu misschien heel gewoon, maar in 1999 vroegen kinderen zich af hoe het zou zijn om in een computergestuurd huis te wonen. Dat was het uitgangspunt van 'Smart House', een van de oudste originele films van Disney Channel.

De film neemt je mee in het leven van een 13-jarige jongen die een geautomatiseerd huis wint, dat wordt bemand door een cyborg huishoudster genaamd PAT. Terwijl hij sleutelt aan het programma van PAT, begint het huis een eigen leven te leiden. 

High School Musical (2006)

Troy Bolton (Zac Efron), de steratleet op een middelbare school in een klein stadje, valt voor de nerdy schoonheid Gabriella Montez (Vanessa Anne Hudgens) op een karaokefeestje tijdens de vakantie. Wanneer ze terugkeren naar de campus, doen Troy en Gabriella auditie voor de komende schoolmusical. Ondertussen spant de jaloerse Sharpay Evans (Ashley Tisdale) samen om hun kansen de kop in te drukken. De twee moeten vechten om de audities te halen terwijl ze ook aan hun bestaande verplichtingen voor het basketbalteam en de academische tienkamp moeten voldoen.

Deze film bracht een heleboel sterren naar de top, denk maar aan Zac Efron en Vanessa Hudgens, en had zoveel succes dat er zelfs twee vervolgen van gemaakt zijn. Op dit moment loopt er ook een spin-off van de filmreeks: 'High School Musical: The Musical: The Series'.


The Cheetah Girls (2003)

'The Cheetah Girls', met Raven-Symoné en Adrienne Bailon in de hoofdrollen, had het allemaal: geweldige muziek, hippe danspasjes én een mooie verhaallijn over vriendschap en het maken in de showbusiness.

Dit verhaal gaat over vier jonge studentes die dromen van een muzikale carrière. Samen vormen ze de band 'The Cheetah Girls' en krijgen ze al snel een platencontract te pakken. Alleen verloopt niet alles zo vlot als ze zouden willen en merken ze al snel dat er ook een keerzijde is aan het luxeleven en de beroemdheid. 


Camp Rock (2008)

Deze muzikale Disneyfilm uit 2008 heeft niemand minder dan Demi Lovato én de Jonas Brothers in de hoofdrollen. De film gaat over Mitchie, een tienermeisje dat dolgraag haar zomer wil doorbrengen in een rockkamp. Maar de enige manier om binnen te komen is door in de keuken te werken. Wanneer een tienerpopster haar hoort zingen, gaat hij op zoek naar het meisje achter de stem. Mitchie schaamt zich voor haar afkomst en besluit te liegen. Alleen duurt het niet lang voor de waarheid aan het licht komt.

Ontdek al deze films op Disney+ via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top