De TMF Awards zijn terug: deze grote sterren maakten een memorabele indruk op de zender

Muziek | Op 31 oktober zijn de TMF Awards helemaal terug, nadat die in 2010 voor de laatste keer werden uitgereikt. In de 17 jaar dat de zender TMF in de ether was, passeerden heel wat artiesten van wereldniveau in de studio’s om voor het uitzinnige Vlaamse publiek op te treden. Pickx blikt terug op enkele iconische optredens, van Wim Soutaer tot Mel C.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nadat TMF vorig jaar voor één dag terugkeerde in een spectaculaire livestream vol nostalgie en sterren, zijn dit jaar ook de TMF Awards terug. Die werden tot 2010 jaarlijkst uitgereikt op de muziekzender in de welbekende danstempel Zillion. Op 31 oktober wordt Antwerp Expo voor één avond omgebouwd tot de Zillion om nog een keer de legendarische prijzen uit te reiken. Verwacht je, naast een dosis nostalgie, aan optredens van artiesten als Novastar, Maksim Stojanac, Praga Khan, Hooverphonic, Jasper Steverlinck, Pat Krimson met 2Fabiola, Jelle Van Dael, Sylver, Sean Dhondt, Janez Detd., Gabriel Rios, Gers Pardoel, Kate Ryan en nog veel meer. Voor de gelegenheid halen we nog eens de meest memorabele optredens uit de geschiedenis van TMF boven.

Wie niet vies is van wat pop uit de jaren 90 en 2000, haltertopjes en wijde broeken, kapsels vol gel en wat playbackwerk kijkt vast nostalgisch terug op de vele artiesten die de revue passeerden op het podium van TMF. Het was de broeihaard voor Eurodance en boybands. Tot die laatste categorie horen Blue, die hun grote hit ‘All Rise’ brachten, en Westlife, die met hun cover van Billy Joels ‘Uptown Girl’ grijs gedraaid werden.

In de categorie Eurodance kunnen we dan weer enkele trotsen van eigen bodem noemen. Lasgo was met nummers als ‘Something’ niet weg te denken van de radio en de danszalen, en Sylver surfte met ‘Turn the Tide’ duchtig mee op de steeds groeiende populariteit van het genre. Maar de Belgen waren niet allemaal Eurodancers. Wim Soutaer had met zijn onversneden Nederlandstalige positieve pop ook een stevige meezinger te pakken.

Enkele van de grootste bands van over de hele wereld zakten af naar ons landje om het beste van zichzelf te geven. Zo noteren we Mel C, die na haar carrière bij de Spice Girls onder andere met ‘Never Be The Same Again’ hernieuwde roem vond. Of wat dacht je van het Duitse Tokio Hotel, dat na de release van ‘Monsoon’ plotsklaps een wereldwijd fenomeen werd. En ook de Nederlanders van de Vengaboys waren aan het einde van de jaren 90 plots populair tot ver buiten hun landsgrenzen. Een stopje in Vlaanderen mocht niet ontbreken.

Bekijk de terugkeer van de TMF awards op 31 oktober op Pickx+! 
Nog niet geabonneerd op Pickx+? Ontdek hier het volledige aanbod en hoe je toegang krijgt.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top