Ronny Deila kan een warm weerzien verwachten bij Standard

Sport | Standard neemt het zondag om 13u30 op tegen Club Brugge. Het staat nu al vast dat Ronny Deila (en ook Philip Zinckernagel) zich aan een zeer warm welkom mogen verwachten in de Vurige Stede. De fans zijn het vertrek van de Noorse coach naar de Brugse rivaal allerminst vergeten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vorig seizoen waren er in de play-offs volop geruchten over een mogelijk vertrek van Ronny Deila naar Club Brugge. De 47-jarige Noor liet toen niet in zijn kaarten kijken, maar hij ontkende ook nooit echt dat hij naar Club zou verkassen. Het bestuur van Standard deed hem een voorstel om zijn contract te verlengen en te verbeteren, maar Deila weigerde. Een teken aan de wand.

Eind mei geraakte dan bekend dat Deila na het seizoen naar Club Brugge zou vertrekken. Zij betaalden de opstapclausule van 2 miljoen euro. De fans van Standard waren woedend, aangezien hun trainer achter de schermen en tijdens volle play-offs -waar Standard zwak voor de dag kwam- met een concurrent onderhandelde. Deila zag zijn imago van loyale, betrokken en eerlijke coach zo toch een ferme deuk krijgen.

Een zuur vertrek

Standard en Deila, het was meteen een schot in de roos. Het passionele karakter paste bij de vurige fans van Standard. Hij moest er in moeilijke omstandigheden werken -er waren weinig financiële middelen- en zorgde voor hoop. Deila bracht weer vuur in Standard en de Rouches leken weer op weg naar de top. Standard kon bij momenten imponeren met een energiek type voetbal en enkele topclubs keerden met een nederlaag terug uit Sclessin.

Het vertrek van Deila naar een historische rivaal zorgde voor een zeer zure nasmaak in Luik. De timing en de manier waarop waren zeker niet goed gekozen door Deila, maar de beweegredenen voor zijn overstap naar Club waren wel logisch. Hij kon er aan de slag bij een club die verder stond dan Standard en waar er de nodige financiële middelen waren om de ambities waar te maken. Bij Standard bleef het in dat opzicht toch vooral besparen. Deila kreeg bovendien een team voorgeschoteld dat onder Carl Hoefkens en Scott Parker pover voor de dag kwam in de Jupiler Pro League.

Standard wil revanche

Standard reageerde door drie weken later de komst aan te kondigen van… Carl Hoefkens. Hij wist Club voor het eerste voorbij de groepsfase van de Champions League te loodsen, maar in de competitie draaide het vierkant. Hij werd in december al ontslagen. Sommigen vonden dat te vroeg, anderen vonden het een logisch ontslag.

Hoefkens en de fans van Standard zullen bijzonder gemotiveerd zijn om Club Brugge en Deila te verslaan. De Luikse supporters zullen hun ex-coach een zeer pittig onthaal geven, want zij aanzien zijn overstap als ‘verraad’.

Ook speler Philip Zinckernagel, vorig jaar een smaakmaker bij Standard, trok naar Brugge. De Deense aanvallende middenvelder mag zich ook verwachten aan de nodige fluitconcerten. Deila, die met Club Brugge voorlopig moeite heeft om topmatchen te winnen, weet als geen ander dat het op Sclessin zeer heet kan worden. Mogen we ons aan een episch duel verwachten?

Volg de wedstrijden van de Jupiler Pro League, inclusief de match tussen Standard en Club Brugge deze zaterdag om 13u30 op Eleven Pro League 1, het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top