De toekomstige Rode Duivels: Vincent Burlet hoopt Eden Hazard & co achterna te gaan

Sport | De redactie van Pickx werpt elke week een blik op een jong voetbaltalent dat in de toekomst mogelijk een rol zal spelen bij de Rode Duivels. Vandaag is het de beurt aan Vincent Burlet.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De opleidingscentra in Frankrijk hebben een goede reputatie. De talenten van het Franse voetbal worden er klaargestoomd voor het grote werk, maar ook de Belgen profiteerden daar in het verleden al van. Lille OSC wist zo onder meer Eden Hazard, Kevin Mirallas en Divock Origi te laten doorgroeien. Anno 2023 hoopt Vincent Burlet in hun voetsporen te treden.

Passage bij Schalke 04

De 18-jarige linksachter komt uit het Luikse en zette zijn eerste voetbalstappen bij Union Momalloise. Daar speelde hij zich in de kijker van STVV, dat hem naar Limburg haalde. Hij speelde een aantal jaren in de jeugdploegen van de Truienaars, tot Schalke 04 hem in 2021 op 15-jarige leeftijd naar Duitsland wist te halen.

Hij kende er aanvankelijk de nodige aanpassingsproblemen, maar Burlet wist zich nadien door te zetten. Hij werd opgeroepen voor de Belgische U17, waarmee hij in 2022 deelnam aan het EK. Na een titel bij de U17 van Schalke 04 trok hij na een jaar al naar Frankrijk. Ondanks de interesse van Belgische en Duitse ploegen koos hij voor een transfer naar Lille OSC.

Goede ontwikkeling bij Lille OSC

De Franse club kondigde hem aan als “een groot talent” en Burlet tekende er tot medio 2025. De jongeling speelde al geregeld mee met het beloftenteam en dat aan de zijde van landgenoot Lucas Mbamba. Hij trainde ook al regelmatig met het eerste elftal. Burlet werd ondertussen een basisspeler bij de U19 van België en kreeg er tegen Tsjechië zelfs de aanvoerdersband.

De jonge Belg hoopt bij Lille OSC zijn positieve ontwikkeling als speler verder te zetten en op relatief korte termijn door te stoten naar de eerste ploeg. Als hij daarin zou slagen, liggen de Rode Duivels uiteraard ook binnen handbereik.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top