Simon Mignolet wil een andere mentaliteit bij Club Brugge

Sport |

Club Brugge vertoonde tekenen van mentale zwakte nadat het met de neus op de feiten werd gedrukt door Union Sint-Gillis, aldus Simon Mignolet. Voor hem moet de groep groeien in spirit.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het seizoen van Club Brugge lijkt niet helemaal gesmeerd te verlopen. Blauw-zwart kan deze keer geen overwinningen aaneenrijgen, staat momenteel buiten de top zes en werd net verslagen door Union. Het verschil tussen de twee ploegen was opvallend, vooral op het gebied van mentale kracht, waar de vastberadenheid van de Brusselaars te sterk bleek voor een Brugse ploeg die volledig uit zijn doen was.

Simon Mignolet wond er na de nederlaag geen doekjes om. “Er werd met ons gespeeld als met kinderen. Iedereen weet dat je een man moet zijn als je naar Union Sint-Gillis gaat, je moet met je borst vooruit spelen en ervoor zorgen dat je in moeilijke omstandigheden toch op je best kan presteren. Het is een kwestie van vechtlust en mentaliteit”, aldus de Brugse doelman.

Passiviteit

Aan het begin van het seizoen, toen de ploeg uit het Venetië van het Noorden zich opnieuw leek op te werpen als een enorme scoor- en winmachine, belandde Club Brugge in een meer gecompliceerde spiraal met slechts 4 punten uit de laatste 5 wedstrijden. En recente nederlagen, zoals die tegen Union, hebben aangetoond dat Brugge te passief speelt.

De nederlaag in Kortrijk is misschien wel een van de grootste symbolen hiervan, en tegen Union betreurde Simon Mignolet dat die passiviteit zich bij Brugge nog maar eens herhaalde. “Als je niet reageert op een beweging van hun doelman... dat mag gewoon niet,” betreurde hij.

Waar is de invloed van Deila?

Dit gebrek aan spirit is verbazingwekkend als je kijkt naar de mentaliteit van Ronny Deila. De Noorse coach is een vulkaan, die net om die reden eerder ook al onder de arm werd genomen door Standard. Hij was in staat om pit te brengen in een ploeg die daar een groot gebrek aan had. En we dachten logischerwijs dat hij hetzelfde zou doen bij Club Brugge, een club die ook van dit soort krachtvoetbal houdt.

En toch... De start van het seizoen voldeed aan de verwachtingen, maar de rest was rampzalig – met een coach die geen grip meer lijkt te hebben op zijn ploeg. De kritiek van Simon Mignolet op de glansloze mentaliteit van het team is een tastbaar teken dat de club met een probleem tussen de oren zit. En met de Brugse derby voor de deur volgend weekend, tegen een altijd lastig Cercle, is er geen ruimte voor fouten.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top