Hoe Thorgan Hazard Anderlecht helemaal bij de hand neemt

Sport | RSC Anderlecht lijkt weer helemaal mee te strijden voor de prijzen. Na een 27 op 39 staan ze knap tweede in de Jupiler Pro League. Thorgan Hazard wordt ook steeds beter. De 30-jarige aanvallende middenvelder wordt stilaan dé draaischijf bij de Brusselaars.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Anderlecht haalde afgelopen zomer Thorgan Hazard voor 4 miljoen euro weg bij Borussia Dortmund. "Ik volgde de ontwikkelingen bij de club al de hele zomer op de voet en ik was onder de indruk van de mercato, de kwaliteit van de kern en het discours van de club. Ik wilde echt deel uitmaken van dit project”, vertelde hij bij zijn aankomst in Brussel.

CEO Sports Jesper Fredberg was begin september ook in de wolken met deze prestigetransfer. "We hebben hier bij RSC Anderlecht grote ambities voor de toekomst. De komst van Thorgan Hazard is daar opnieuw een bewijs van. Thorgan is Belgisch international, ervaren en hij past in het profiel dat we zochten: hij is technisch vaardig, offensief ingesteld en heeft toch ook dat fysieke en agressieve aspect in zijn spel. Bovenal is hij nog steeds erg hongerig om met ons succes te boeken."

Hazard wordt steeds beter

Hazard kende vorig jaar een seizoen waarin hij weinig speelde hij Dortmund en nadien op huurbasis bij PSV. Hij was fysiek wel fit, maar miste matchritme. Brian Riemer ging voorzichtig met hem om en hij speelde daardoor nog geen enkele keer de hele partij. Afgelopen weekend werd hij na 86 minuten vervangen. Hazard gaf ook aan dat hij tijd nodig had en de paars-witte fans zagen hem stelselmatig beter worden.

Zijn connectie met spits Kasper Dolberg en Anders Dreyer, de andere flankaanvaller, werd gaandeweg beter en beter. Op 7 oktober kwam het kantelmoment tegen KV Mechelen. Hazard leverde zijn eerste assist af en nadien deed hij dat ook tegen Standard. Maar in Luik moest hij na een zeer pittig eerste uur met krampen naar de kant. Tegen Oud-Heverlee Leuven en vooral Cercle Brugge was Hazard zeer aanwezig. Tegen de Bruggelingen was hij met zijn dribbels, combinaties op de korte ruimte en passing een gesel voor de Brugse defensie.

Vrije rol bij Anderlecht

Hazard wordt op papier op de linkerflank geposteerd, maar mag van Riemer zwerven over het veld. Hij duikt links, centraal en ook vaak op rechts op om overtalsituaties te creëren. Hazard is een creatieve speler die Anderlecht veel beter maakt. Sinds hij in het Lotto Park neerstreek scoorde Anderlecht 19 doelpunten in 7 wedstrijden. Een straf gemiddelde van net geen drie goals per wedstrijd. Voor hem trof Anderlecht 7 keer raak in 6 duels. Een gemiddelde van iets meer dan een goal per duel.

Hazard scoorde zelf nog niet, maar hij laat het aanvalsspel van Anderlecht een stuk vlotter verlopen. Door zijn goede prestaties gaan er ook geluiden op om hem op te roepen bij de Rode Duivels. Tegen AA Gent krijgt Hazard de kans om zich ook in een topduel te laten gelden. Volgt dan zijn eerste doelpunt voor Anderlecht?

Volg de Jupiler Pro League, met zondag 12 november om 18u30 het treffen tussen AA Gent en Anderlecht, het hele seizoen lang dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top