‘The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes’ neemt ons mee naar de oorsprong van het verhaal

Films |

Acht jaar na de vorige film keert ‘The Hunger Games’ terug met de vijfde film uit de saga. Het betreft een prequel met een nieuwe cast, nieuwe personages en nieuwe uitdagingen. Pickx vertelt je alles over deze zeer geanticipeerde blockbuster.

Door Pickx

Deel dit nieuws

‘The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes’ speelt zich af 64 jaar voor de gebeurtenissen die de allereerste ‘The Hunger Games’-film openen. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige roman van Suzanne Collins en werd naar het grote doek getransformeerd door regisseur Francis Lawrence, die ook 3 andere Hunger Games-films regisseerde. Hoofdpersonage in deze prequel is de jonge, sinistere Coriolanus Snow, die later zou uitgroeien tot de tirannieke leider van Panem.

De oorsprong van het kwaad

Coriolanus Snow is de sleutelfiguur van de Snow-dynastie, ooit een machtige familie maar in het naoorlogse Capitool helemaal van haar sokkel gevallen. De 18-jarige Coriolanus wil de eer van zijn familie -zijn vader Crassus was de stichter van The Hunger Games- herstellen door de macht te grijpen in Panem. Daarvoor gebruikt hij het succes van zijn mentor Lucy Gray Baird, de vrouwelijke tribute van het verpauperde District 12, als springplank. Nadat Lucky Flickerman de 10de editie van The Hunger Games wint, verdwijnt ze plots. Ook Coriolanus’ nicht Tigris Snow (gespeeld door model en LGBTQIA+-boegbeeld Hunter Schafer) krijgt een belangrijke rol in het verhaal.

Opvallend: in deze ‘Ballad of Songbirds & Snakes’ leren we hoe de jeugdige Coriolanus best een aardige, zelfs wat naïeve kerel was. De 28-jarige Engelsman Tom Blyth, voor wie deze film zijn grote doorbraak moet worden, kruipt in de rol van de jonge Coriolanus. Een rol die in de originele films met veel bravoure werd neergezet door levende legende Donald Sutherland.

Welke link met Katniss Everdeen?

De schijnwerpers worden eveneens geplaatst op de Flickermans, een van de 13 machtige families in het Capitool. Caesar, die faam geniet als de gevierde Master of Ceremony van The Hunger Games, is hun voornaamste telg. Maar in zijn schaduw eist ook Lucky Flickerman (gespeeld door Jason Schwartzman, vooral bekend van zijn rollen in de films van Wes Anderson) enige aandacht op, hij geeft enkele duistere geheimen van de familie prijs.

Zo zou Maude Ivory Baird, de nicht van Lucy Gray Baird, mogelijk banden hebben met Katniss Everdeen, de latere heldin van de saga. Maude maakt deel uit van de Covey-groep en bezit, net als Katniss, over een bijzonder muzikaal talent. De gelijkenis tussen de melodieën van de Coveys en die van Katniss, die ze geleerd had van haar vader, geven aanwijzingen in die richting. Welke familiebanden bestaan er nog in District 12? Zijn de Bairds en de Everdeens gelinkt aan elkaar? Allemaal vragen waarop je in deze prequel, de vijfde film uit de franchise, een antwoord krijgt.

'The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes' is nu te zien in de op aanvraag-catalogus van Pickx+. Ontdek het volledige aanbod van Pickx+

Alle 'The Hunger Games’-films kan je ook vinden in de Proximus VOD-catalogus.



Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top