Youri Tielemans: een onverwachte herrijzenis

Sport |

Youri Tielemans, die de afgelopen jaren vaak werd bekritiseerd, liet woensdagavond tegen Servië zien dat hij in de lift zit en dat Domenico Tedesco in de toekomst misschien wel rekening met hem moet houden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zijn prestaties moeten natuurlijk nog worden bevestigd. Maar dat gezegd zijnde: Youri Tielemans was ongetwijfeld een van de mannen van de wedstrijd in de vriendschappelijke match van België tegen Servië op woensdagavond. Toegegeven, de tegenstanders waren geen krijgsheren en zagen er soms gedemoraliseerd uit, maar de middenvelder van Aston Villa, die afgelopen weekend voor het eerst startte voor zijn club, dicteerde het spel zoals hij dat kan. Of tenminste, zoals hij in het verleden al heeft laten zien bij Anderlecht en Leicester City.

De Bruyne-achtige passes

Vooral in de eerste helft herontdekte de speler uit Neerpede zijn laserachtige passes, die in assists omgezet hadden kunnen worden als Loïs Openda iets meer inspiratie had gehad. Tielemans, met 63 caps op zijn naam vóór de wedstrijd tegen Servië, lijdt onder de concurrentie met spelers als Amadou Onana en Orel Mangala, maar heeft genoeg ervaring om te weten dat hij andere troeven in handen heeft om de coach te charmeren. Hij kan die troeven dan ook inzetten om ervoor te zorgen dat zijn plek bij de Duivels niet alleen van Domenico Tedesco’s goodwill afhangt.

Er is echter nog veel werk aan de winkel als hij een startplaats wil verdienen. Tielemans, die minder goed was in de tweede helft tegen Servië, zal zijn consistentie moeten verbeteren als hij nog hoop wil hebben op een plaats in de basiself. De kaarten zijn natuurlijk duur op het middenveld en het optreden van Arthur Vermeeren woensdagavond maakt de keuzes van Tedesco er niet makkelijker op. De volgende officiële wedstrijd tegen Azerbeidzjan moet meer duidelijk maken over zijn plannen. Zal Youri van die plannen deel uitmaken?

Volg de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Azerbeidzjan, op zondag 19 november om 18u, live op VTM. Of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top