Heeft Ismaël Kandouss Union SG op het verkeerde moment verlaten?

Sport | AA Gent ontvangt zondag Union SG in de KAA Gent Arena. De Buffalo’s sluiten hun heenronde af met een topaffiche. Deze partij zal zeer bijzonder zijn voor Ismaël Kandouss. De verdediger verliet het Dudenpark afgelopen zomer voor een volgende stap bij AA Gent. Zou hij spijt hebben van zijn keuze?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Union SG is aan een fantastisch seizoen bezig. De Brusselaars staan aan de leiding in de Jupiler Pro League en tellen ondertussen al 6 punten meer dan eerste achtervolger Anderlecht, en 7 meer dan AA Gent. Dit weekend kunnen ze AA Gent dus al op 10 punten zetten.

Dat zou na vijftien speeldagen een enorm straffe prestatie zijn, aangezien Union SG afgelopen zomer meer dan een halve ploeg zag vertrekken. Trainer Alexander Blessin zag onder meer Ismaël Kandouss andere oorden opzoeken. Hij trok naar AA Gent. Vertrok de Marokkaanse verdediger te vroeg?

Meegegroeid met de club

Ismaël Kandouss kwam in januari 2019 naar Union SG en hij maakte hij de enorme groei van de club mee vanaf de eerste rij. Hij zag de club vanuit de Challenger Pro League doorgroeien tot de absolute top in de Jupiler Pro League. De centrale verdediger besloot dat het na 4,5 jaar genoeg was geweest en daarom trok hij naar een andere club. Verrassend genoeg streek hij neer bij AA Gent en hij ging niet zoals de meeste vertrekkers naar het buitenland.

"Ik had eigenlijk de ambitie om naar een ander kampioenschap te gaan. Ik mikte op een club in een van de vijf sterkste competities, maar dat lukte niet. Toen AA Gent op de proppen kwam, aarzelde ik niet om deze uitdaging aan te gaan”, vertelde de speler begin oktober aan Het Nieuwsblad.

AA Gent mag niet verliezen van Union SG

Union SG mist Kandouss voorlopig dus niet. De Brusselaars wonnen hun laatste 8 (!) competitiewedstrijden. Bij AA Gent is dat minder het geval, waar ze slechts een 13 op 24 wisten te realiseren. Kandouss heeft een andere rol onder Hein Vanhaezebrouck. Bij Union SG kwam hij aanvallend ook nog vaak sterk voor de dag, in Gent ligt alle focus op zijn verdedigende taken.

Defensief staat het daardoor wel als een huis. Dat zal ook nodig zijn tegen de sterke aanvallers van Union SG. Zondag ligt alle druk alvast bij AA Gent, want zij kunnen zich geen nederlaag permitteren. Kandouss zal uiteraard maar al te graag willen winnen van zijn voormalige werkgever en bewijzen dat hij een goede keuze heeft gemaakt.

Volg de Jupiler Pro League, met zondag 26 november om 13u30 het duel tussen AA Gent en Union SG, het hele seizoen lang dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top