Geeft Kasper Schmeichel de criticasters lik op stuk tegen RWDM?

Sport | Kasper Schmeichel kreeg de afgelopen dagen de volle lading in de Deense pers. De 37-jarige doelman ging in de fout tegen Noord-Ierland. Gaat hij zich bij RSC Anderlecht herpakken tegen RWDM?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Kasper Schmeichel kreeg van de Deense krant Bold een 2/10 na zijn prestatie tegen Noord-Ierland. De Denen waren al geplaatst voor het EK, maar ze verloren hun laatste kwalificatiematch. De Noord-Ieren kwam op 1-0 dankzij Isaac Price (Standard). Bij het doelpunt ging Schmeichel niet vrijuit. Het leer ging te makkelijk via zijn korte hoek in doel.

"De plaats van Schmeichel in het doel zal binnenkort ter discussie staan. Vrijdag zag het er niet geweldig uit, deze keer was het echt slecht. Is hij echt onze nummer 1 op het EK?", aldus de Deense media.

Fysiek in orde?

Kasper Schmeichel kwam enkele maanden geleden naar Anderlecht en sindsdien is hij daar de nummer een in doel. Hij speelde tot op heden degelijk, zonder echt uit te blinken. Echte flaters beging hij ook nog niet, maar het is wachten tot hij echt een match voor zijn team kan winnen. Inzake coaching is hij wel heel erg aanwezig.

In bepaalde media worden er ook vragen gesteld over zijn fysieke paraatheid. Sommigen menen een klein ‘buikje’ waar te nemen, waardoor er dus vragen komen. Op zijn 37ste is zijn explosiviteit ook niet meer van die aard dat hij uitpakt met geweldige reflexen. Sinds hij naar Anderlecht kwam, wist de ervaren Deen nog maar 1 keer de nul te houden. Hij incasseerde 8 tegengoals in 7 duels.

Tegen RWDM krijgt Schmeichel mogelijk een kans om zich te onderscheiden. De Brusselse club is in de Jupiler Pro League het team met een van de meeste schoten op doel. Kan Schmeichel daar de criticasters de mond snoeren?

Maxime Dupé in de wachtkamer

Anderlecht was afgelopen zomer niet echt van plan nog een doelman aan te trekken. Ze verkenden eerst de markt naar een jonge keeper, nadat derde keeper Timon Vanhoutte geblesseerd uitviel.

Plots kwam Schmeichel op de proppen en hij bleek een opportuniteit te zijn. Financieel leverde hij zeer zwaar in om naar het Lotto Park te komen. Dankzij de Deense connectie met Jesper Fredberg en Brian Riemer haalde Anderlecht de ex-keeper van Leicester City en OGC Nice voor een relatief laag loon én transfervrij in huis.

Anderlecht had eerder al Maxime Dupé transfervrij aangetrokken, maar na diens enorme blunder tegen KV Kortrijk -die RSCA twee punten kostte- moest de Fransman na zijn eerste matige wedstrijd meteen naar de bank ten voordele van Schmeichel. Tot op heden haalt Schmeichel een degelijk niveau in de Jupiler Pro League, zonder uit te blinken weliswaar, maar na zijn blunder met Denemarken zullen de ogen heel erg op hem gericht zijn bij de Brusselaars.

Omwille van zijn staat van dienst uit het verleden worden zijn prestaties onder een vergrootglas gelegd. Voor de doelman is het dus noodzakelijk om zich te blijven bewijzen. Ook voor zijn toekomst in het Lotto Park. Hij tekende een contract voor een seizoen met optie voor nog een jaar. Anderlecht speurt de markt af naar een jonge keeper en de 22-jarige IJslander Hàkon Valdimarsson werd al genoemd. Is dat om Schmeichel na het seizoen te vervangen, of trekt Dupé zijn conclusies na zijn verwijdering uit doel? Eén zaak is alvast duidelijk: de doelmannen van Anderlecht staan onder druk.

Volg de Jupiler Pro League, met zondag 26 november om 18u de derby tussen Anderlecht en RWDM, op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top