Starstruck (VTM): de nieuwe glamourshow op vrijdagavond

Films | De nieuwe publiekstrekker van VTM op vrijdagavond is de spetterende show ‘Starstruck’, waarvan vanavond de eerste aflevering te zien is. Het is een talentenjacht, maar dan eentje met een bijzondere insteek.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In ‘Starstruck’ is het niet alleen de bedoeling dat de deelnemers de jury overtuigen van hun zang- en danskunsten, maar vooral dat ze zo goed mogelijk een wereldster kunnen nadoen. De nieuwe show is een imitatiewedstrijd waarbij telkens drie imitatoren de kans krijgen om de jury ervan te overtuigen dat zij de besten zijn in het nadoen van een wereldster, van Freddy Mercury tot Billie Eilish en van Madonna tot Katy Perry. En daarbij wordt rekening gehouden met looks, stem, podiumpresence en de kleinste tics. Alles is live, dus de performers staan onder druk!

Zowel nieuwe talenten als ervaren zangers en zangeressen zijn welkom op het podium. In elke aflevering geven vier “teams” van telkens drie impersonators eerst het beste van zichzelf. Telkens zie je dus drie personen dezelfde artiest nadoen. De jury kiest wie van de drie het meest kon overtuigen, en die stoot door naar een sing-off waar die nog een nummer mag brengen. Na de sing-off kiezen jury en publiek elk een zanger(es) die doorstoot naar de grote finale. Daar zullen 12 impersonators het beste van zichzelf geven.

De presentatie is in handen van gastvrouw Laura Tesoro, die voor het eerst solo een show van dit formaat zal presenteren op VTM. De jury bestaat uit ervaren impersonators en begenadigde podiumbeesten Guga Baúl, Nathalie Meskens, Bart Kaëll en Nora Gharib. Of het programma zal kunnen wedijveren met andere kijkcijferkanonnen van VTM zoals ‘The Voice’ en ‘The Masked Singer’, valt nog te zien.

Het format van ‘Starstruck’ komt, zoals dat wel vaker het geval is, overgewaaid uit het Verenigd Koninkrijk. Het eerste seizoen werd daar vertoond in 2022. Er werden ook al versies van het programma gemaakt in Denemarken, Chili en Bulgarije. Er staat ook al een Waalse versie in de steigers voor RTL-TVI.

Bekijk ‘Starstruck’ op vrijdag om 20u35 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top