Napoli, de grote schrik van Inter Milaan in het Estadio Diego Armando Maradona

Sport |

SSC Napoli en Inter Milaan spelen deze week allebei een belangrijke rol in in de Champions League, en bieden ons deze zondag om 20u45 een van dé confrontaties op de 14e speeldag van de Serie A.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Serie A-confrontatie van dit weekend tussen SSC Napoli en Inter had er een kunnen zijn tussen twee ploegen die zich gekwalificeerd hebben voor de laatste 16 van de Champions League, maar dat is voorlopig (nog) niet het geval. Terwijl Milan die missie op de vijfde speeldag al volbracht en zijn mentale kracht bewees bij Benfica (3-3 na een 3-0 achterstand), waren de Napolitanen niet in staat om Real Madrid op een doelpuntloos gelijkspel te houden en gingen ze in de laatste minuten onderuit.

Meedogenloze statistieken

Maakt niet uit! De Partenopei zijn goed op weg om zich bij hun Italiaanse rivalen te voegen in de knock-outfase – maar ze mogen op 12 december tegen Braga, derde in een door Real Madrid gedomineerde Groep C, in het Estadio Diego Armando Maradona niet verliezen met meer dan één doelpunt. Tussen nu en dan zullen ze hun zelfvertrouwen moeten opbouwen. En Khvicha Kvaratskhelia’s teamgenoten hebben een meer dan verleidelijk programma in petto in de Italiaanse competitie, met een bezoek aan Inter gevolgd door de altijd explosieve trip naar Juventus. Met andere woorden, twee wedstrijden tegen de twee beste ploegen in het klassement, met als doel het gat met de koplopers te dichten.

Inter staat momenteel bovenaan met twee punten voorsprong op de Turijnse reuzen. Napoli staat vierde achter nummer drie AC Milan, en heeft acht punten achterstand op de leiders. De mannen van Walter Mazzarri zouden er goed aan doen om zondag te winnen als ze niet verder willen wegzakken in de titelrace.

De cijfers zijn historisch gezien wel in hun voordeel: door de jaren heen zijn de titelverdedigers buitenshuis de grote schrik van Inter geworden. Sinds het begin van de jaren 2000 heeft Milan slechts één keer (!) gewonnen in 17 wedstrijden (10 nederlagen - 6 gelijke spelen) in Campanië. Inter-fans zullen dit weekend dus moeten hopen dat deze statistieken zich niet opnieuw laten gelden…

Het programma voor speeldag 14 van de Serie A op Eleven Sports:

Vrijdag 1 december

Zaterdag 2 december

Zondag 3 december

Maandag 4 december

Volg de Serie A het hele seizoen op de zenders van Eleven Sports , beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top