Anderlecht-Standard zorgt voor daverende 17de speeldag in de Jupiler Pro League

Sport | In de Jupiler Pro League is het tijd voor speeldag zeventien. Dé grote affiche is de klassieker tussen RSC Anderlecht en Standard. Daarnaast staan er nog tal van interessante wedstrijden op het programma.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vrijdag staat om 20u45 de kelderkraker tussen KV Kortrijk en KVC Westerlo op de planning. De laatste tegen de voorlaatste. Westerlo ontsloeg Jonas De Roeck en hoopt op een schokeffect. Beide ploegen hebben meer dan ooit nood aan een driepunter.

Cercle Brugge uit de top zes?

Zaterdag staat om 16u Royal Antwerp FC voor een zware verplaatsing naar Brugge, waar ze Cercle partij zullen geven. Het verschil tussen beiden bedraagt amper 2 punten ten voordele van Antwerp. Kan de Great Old zijn geweldige vorm (10 op 12 op verplaatsing) aanhouden?

Om 18u15 neemt revelatie STVV, dat de top zes blijft kietelen, het in eigen huis op tegen Oud-Heverlee Leuven. Oscar Garcia & co moeten na een 0 op 15 dringend punten gaan sprokkelen. Zij staan wellicht voor een lange degradatiestrijd.

De dag wordt afgesloten om 20u45. AA Gent speelt in het eigen stadion tegen RWDM. De Buffalo’s mogen na het puntenverlies van de afgelopen weken geen schade meer oplopen, terwijl RWDM hoopt op een stunt.

Het zwaartepunt ligt op zondag. Om 13u30 speelt KV Mechelen tegen Club Brugge. Besnik Hasi bracht wat meer schwung bij de Maneblussers, maar de thuisnederlaag tegen STVV van vorige week kwam hard aan. Club Brugge wil op zijn beurt de goede reeks verderzetten. Club staat weer in de top zes en wil nu het gat met de top drie gaan verkleinen.

Anderlecht wil revanche nemen op Standard

Om 16u is het aan KAS Eupen en KRC Genk. Eupen kan elk punt uiteraard goed gebruiken in de strijd om het behoud. Racing Genk moet eindelijk eens een reeks gaan neerzetten. Beide ploegen gaven op de vorige speeldag in de laatste minuut de zege nog prijs. Wie herstelt zich van die dreun?

Om 18u30 verwelkomt RSC Anderlecht Standard. De Brusselaars zijn sterk op dreef en willen de Luikse rivalen die maar geen constante in hun prestaties kunnen leggen, een stevige slag toedienen. RSCA wil ook revanche voor de 3-2-nederlaag van enkele weken geleden in de Vurige Stede. Standard moet eindelijk eens punten pakken op verplaatsing. Dit seizoen haalden ze buiten Luik nog maar een 8 op 24. Op het veld van AA Gent, Antwerp en Club Brugge verloor het telkens kansloos de laatste weken.

De speeldag wordt afgesloten door Sporting Charleroi en Union SG. De Carolo’s hopen na Antwerp ook de scalp van Union SG te pakken in een thuisduel. Al zullen de Brusselaars zich extra hard willen bewijzen tegen voormalig coach Felice Mazzu.

Het programma van de 17 speeldag in de Jupiler Pro League:

Vrijdag 8 december

Zaterdag 9 december

Zondag 10 december

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top