Bert De Kock en Lize Feryn op de sofa in 'Saartje'

Films | In de nieuwste aflevering van ‘Saartje’, het praatprogramma met gastvrouw Saartje Vandendriessche op Pickx+, komen Lize Feryn en Bert De Kock langs. Zij is een actrice die momenteel de theaterzalen afschuimt, hij een TikTok-sensatie die nu een eigen programma heeft op VRT MAX. We stellen hen even wat beter aan je voor.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Lize Feryn

Lize Feryn werd eerder toevallig ontdekt als model en mocht voor haar werk naar grote modesteden als New York en Milaan verhuizen. Maar eigenlijk was dat niet waar haar ambities lagen, vertelt ze ook in ‘Saartje’. Ze had drama en woordkunst gestudeerd en wilde eigenlijk vooral acteren. Ze had ervaring in amateurgezelschappen en musicalproducties en droomde ervan om er haar carrière van te maken. Die droom werd werkelijkheid toen ze gecast werd als Marie Boesman in de dramaserie ‘In Vlaamse Velden’ van Jan Matthys. Ze wekte heel wat indruk met die rol en was nadien te zien in films en series als ‘Voor wat hoort wat’, ‘Een echte Vermeer’, ‘Emperor’ en het tweede seizoen van ‘Beau Séjour’.

Tegenwoordig is Lize Feryn vooral op de planken te vinden, want ze speelt een van de hoofdrollen in de theaterproductie ‘The Broken Circle Breakdown’, een revival van het toneelstuk waar de gelijknamige film op gebaseerd is. Voor die rol moet ze goed kunnen zingen, dus ze was verbaasd dat ze de rol kreeg nog voor de theatermakers haar konden horen in 'The Masked Singer'.

In die zangshow van VTM stond Lize samen met haar partner Aster Nzeyimana op het podium. Het duo staat al enkele jaren te boek als een waar powerkoppel in de Vlaamse showbusiness. En dan is Lize ook nog eens onderneemster, want samen met haar zussen baat ze al acht jaar een label van lederen handtassen en hebbedingetjes uit. Atelier Feryn, dat nu uitgebreid wordt met een extern atelier en een eigen winkel, doet het erg goed, maar de dagtaak van Lize is en blijft acteren.

Bert De Kock

Bert De Kock kennen we dan weer als TikTok-ster, maar hij heeft ook een heel andere dagtaak. Normaal is hij namelijk achter de camera’s terug te vinden bij televisie- en online mediaproducties. Een kleine vier jaar geleden had hij door de coronacrisis ineens veel tijd om creatief bezig te zijn, en dus begon hij te experimenteren met TikTok. Hij scoorde er zijn eerste hit toen hij de kleedjes van zijn moeder aantrok en ze punten op tien gaf. Sindsdien ratete hij ook haar oorbellen, ontwikkelde hij typetjes en vergaarde hij een publiek van ongeveer een half miljoen volgers.

Het online succes leidde tot meer kansen binnen de media. Bert mocht voor VRT MAX een eigen programma maken. In ‘MakeUpDate’ gaat hij in gesprek met bekende koppen als Timon Verbeeck, Julie Van den Steen en Loena Hendrickx. Terwijl hij polst naar een update over hun leven, spelen ze met make-up (vandaar de titel). Niet om een professionele beauty tutorial te maken, maar wel om zichzelf een kleurrijke transformatie te geven die zeker niet altijd perfect moet zijn.

'Saartje’ is maandag beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13). Ontdek het volledige aanbod van Pickx+

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top