Het laatste olympische avontuur van de Borlées in de slotaflevering van ‘The Final Lap’

Sport | Pickx+ zendt op donderdag 22 augustus om 21u00 de vierde en laatste aflevering uit van The Final Lap’. Deze documentaireserie over de familie Borlée blikt in vier afleveringen terug op de triomfen en het geheim achter het succes van de atletenfamilie die Belgische sportgeschiedenis schreef.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Kevin en Jonathan Borlée staan te boek als Belgische sportmonumenten. De beroemde tweeling loopt al meer dan 15 jaar mee met de internationale top van de 400m en de 4x400m. Een vader als coach, een broer als ploegmaat en een oudere zus die olympisch kampioene is... De Borlée-clan is absoluut een klasse apart in de sportwereld.

De broers hebben bijna alles gewonnen wat er te winnen valt in hun carrière. Het enige wat nu nog ontbreekt is een olympische medaille. Ze zullen ongetwijfeld het onderste uit de kan halen om die deze zomer te winnen op de Spelen van Parijs, het laatste grote toernooi in hun lange en wonderbaarlijke carrière.

The Final Lap’ is een coproductie van Watertower en Poolster en volgt de broers, en bij uitbreiding de hele familie, in hun zoektocht naar olympische eer. Wedstrijdenbeelden, nooit eerder vertoonde persoonlijke archiefbeelden van vader en coach Jacques Borlée... De nadruk ligt niet alleen op het sportieve aspect, maar ook op de mens achter de atleet.

De laatste Spelen

De laatste aflevering van de serie is gewijd aan de prestaties van de Borlées op de Parijse Spelen. Helaas moest Jonathan afhaken voor deze last dance. Een hamstringblessure noopte hem tot een vroegtijdig einde van zijn carrière.

Desondanks schitterden onze mannen- en gemengde 4x400m estafettes in Parijs. Hoewel ze geen medaille wonnen, bereikten ze allebei de finale, waar ze zelfs het Belgische record verbeterden.



Bekijk de slotaflevering van ‘The Final Lap’ op donderdag 22 augustus om 21u00 op de zender Pickx+. Ontdek hier het volledige aanbod van Pickx+ !

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top