Ontroering en geschiedenis in de Pickx Mix VOD-catalogus in juli

Films | Proximus-abonnees met de tv-optie Pickx Mix kunnen in de maand juli alweer genieten van heel wat nieuwe, klassieke, prijzenwinnende en ontroerende films. De komende maand staan historische drama’s, een blockbusterprequel en een ontroerende animatiefilm op het menu.

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes

'The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes' neemt je mee naar de eerste keer dat de hongerspelen georganiseerd werden. En die waren helemaal anders dan de tijd waarin Katniss als tribuut werd gekozen. De prequel is opnieuw gebaseerd op het gelijknamige boek van Suzanne Collins, uit wiens pen ook de andere boeken gevloeid zijn, en speelt zich af 64 jaar voor de revolutie die een einde maakte aan de Spelen.

De hongerspelen werden indertijd in het leven geroepen als straf voor de districten, nadat ze in opstand waren gekomen tegen het rijke Capitool. De uitverkorenen werden toen nog behandeld als beesten. Terwijl Katniss en Peeta dus in luxevertrekken werden ondergebracht en meer voedsel kregen dan ze konden eten, werden de eerste deelnemers van de hongerspelen in een veewagen naar het Capitool gebracht. Toen ze aankwamen, waren ze al ziek en hongerig. Zonder medische verzorging werden ze in het apenhok van de dierentuin gegooid. Daar riskeerden ze gebeten te worden door slangen of hondsdolle ratten. Sommigen stierven nog voor de Spelen begonnen waren. Deze prequel is dus nog net iets bruter dan de originele trilogie.

‘The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes’  is vanaf 18 juli beschikbaar in de Pickx Mix op aanvraag-catalogus.

The Promised Land

In de Deens-Duits-Zweedse film ‘The Promised Land’ (origineel ‘Bastarden’) speelt Mads Mikkelsen (‘Jagten’, ‘Druk’) de rol van Ludvig Kahlen, een historische arme Deense officier die zich in het onherbergzame Jutland vestigde om er aan landbouw te doen. Maar wanneer hij er aankomt, botst hij met Frederik Schinkel, een machtige landeigenaar en magistraat die als enige het wilde land wil bezitten.

‘The Promised Land’ vertelt een David-en-Goliathverhaal, maar ook een verhaal van overleving en het temmen van de wildernis. Tegelijk straalt het verhaal warmte uit. Filmmaker Nikolaj Arcel richt zijn camera ook op de complexe klasse- en genderverschillen van die tijd, wat van zijn film een verfrissend modern historisch sage maakt, met een tragische ondertoon.

‘The Promised Land’  is vanaf 25 juli beschikbaar in de Pickx Mix op aanvraag-catalogus.

Robot Dreams

Deze animatiefilm wordt onthaald al seen van de meest ontroerende familiefilms het moment. Op het filmfestival van Annecy, zowat het belangrijkste animatiefilmfestival ter wereld, ging ‘Robot Dreams’ aan de haal met de Grand Prix. Zijn wereldpremière kende de film dan weer op het Filmfestival van Cannes. De Spaanse regisseur Pablo Berger (‘Blancanieves’, ‘Torremolinos 73’) mocht ook naar Hollywood afreizen, want hij maakte kans op de Oscar voor de beste animatiefilm.

‘Robot Dreams’ volgt de New Yorkse hond Dog, die het beu is om altijd alleen te zijn. Hij besluit dan maar een robot te bestellen en in elkaar te flansen. Dog en Robot worden al snel beste maatjes wanneer ze samen de stad verkennen, maar dan slaat het noodlot toe. Dog en Robot raken van elkaar gescheiden. Dog doet er alles aan om zijn maatje terug te vinden terwijl Robot blijft dromen van hun avonturen.

'Robot Dreams’  is vanaf 11 juli beschikbaar in de Pickx Mix op aanvraag-catalogus.

Golda

Helen Mirren (‘The Queen’, ‘Woman in Gold’) speelt in deze historische dramafilm de rol van Golda Meir, de zogenaamde Iron Lady van Israël. Golda werd in 1969 de vierde (en eerste vrouwelijke) premier van het land en kreeg te kampen met kabinet dat haar niet steunde en wankele banden met de Amerikaanse minister van Buitenlandse zaken. Sinds de jaren 60 worstelde ze met een kanker die haar in 1978 zou vellen. En alsof ze het nog niet moeilijk genoeg had, brak ook de Jom Kipoer-oorlog uit in 1973.

Mirren werd vooral geprezen omwille van de wijze waarop ze Golda Meirs reputatie als ijzeren dame eer aandeed, maar haar tegelijk ook als menselijk portretteerde. Omdat Mirren niet Joods is, kwam er aanvankelijk kritiek op de casting, maar een goedkeuring door de nabestaanden van Meir en een overtuigende acteerprestatie legden de critici het zwijgen op.

‘Golda’  is vanaf 4 juli beschikbaar in de Pickx Mix op aanvraag-catalogus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top