Actie in de VOD-catalogus in juli

Films | De VOD-catalogus van Proximus loopt in juli over van de actie, met een razend spannende prequel van een van de beste actiefilms ooit, een waargebeurd verhaal over een familie worstelaars en een onversneden actiekomedie. Dit zijn onze kijktips voor de maand juni.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Furiosa: A Mad Max Saga

Het is alweer negen jaar geleden dat ‘Mad Max: Fury Road’ uitkwam. De film met Tom Hardy en Charlize Theron in de hoofdrollen was een meesterlijk epos van George Miller, de maker van de cultfilmreeks ‘Mad Max’. De filmmaker opteerde om dialogen vooral achterwege te laten en het verhaal te vertellen via de setting, de bizarre personages en de uitstekend gechoreografeerde actie. Critici noemden de film één lange actiescène en dat viel duidelijk in de smaak.

Onlangs verscheen ‘Furiosa: A Mad Max saga’, een prequel voor de film uit 2015. Daarin zien we een jonge Furiosa, het personage van Charlize Theron en deze keer vertolkt door Anya Taylor-Joy, en leren we hoe ze de onbevreesde krijger werd die ze is in die film. Ze ligt op oorlogspad met de stuntelige Dr. Dementus (Chris Hemsworth) Deze keer koos Miller ervoor om wat meer dialogen te gebruiken en zijn personages menselijker te maken. Het is een nieuw, ijzersterk hoofdstuk in de filmreeks die steeds meer aanvoelt als een reeks mythes over een niet zo heel verre toekomst waarin de wereld een woestijnlandschap geworden is en benzine het meest kostbare goed is.

‘Furiosa: A Mad Max Saga’ is vanaf 8 juli beschikbaar in de Premium Pickx VOD-catalogus.

The Iron Claw

Jeremy Allen White en Zac Efron spelen in ‘The Iron Claw’ twee van de hoofdrollen, Kevin en Kerry Von Erich. Zij zijn twee van de vier nog levende broers in een familie van professionele worstelaars die voor het ongeluk en de tragedie geboren zijn. Ze worden achtervolgd door de zogezegde “Von Erich Curse”, waarvan hun vader Fritz overtuigd is dat die zijn oudste zoon doodde.

Fritz is de eigenaar van World Class Championship Wrestling en wil niets liever dan dat zijn bonkige zonen in de ring stappen, maar ze hebben ook hun eigen dromen. Deze biografische film vertelt het echte verhaal van de familie Von Erich, van de manier waarop Fritz zijn zonen klaarstoomde om in zijn voetsporen te volgen tot de vreselijke tragedies die hen overal achtervolgden.

‘The Iron Claw’ is vanaf 15 juli beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus.

The Fall Guy

Ryan Gosling en Emily Blunt staken de gelijknamige serie uit de jaren ’80 in een nieuw jasje met ‘The Fall Guy’, een onversneden actiekomedie vol stunts, explosies en een vleugje romantiek. De film had alles om een regelrechte blockbuster te worden, maar werd uiteindelijk een teleurstelling aan de box office. Dat is geen oordeel over de kwaliteit van de film, want die werd met open armen onthaald door de recensenten.

De film volgt stuntman Colt Seavers (Gosling) en cameravrouw Jody Moreno (Blunt). Na een mislukte stunt raakt Seavers gewond en verliest hij zijn job, maar dan wordt hij onder mysterieuze omstandigheden teruggeroepen naar een filmset. Hij krijgt er de opdracht om acteur Tom Ryder, voor wie hij de doublure was, terug te vinden nadat die spoorloos verdween.

‘The Fall Guy’ is vanaf 17 juli beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top