Van tienervorstin tot toekomstige tiran: het niet te missen kijkvoer op Pickx+ in juli

Films |

Van onvolprezen festivalvertier over historisch drama tot een rondreizende muziekkaravaan: dat is wat je in juli mag verwachten van de exclusieve zender Pickx+. Een overzicht van de programma’s die de komende maand je scherm sieren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Fresh Festivals

Graspop, Rock Werchter, Les Ardentes, Les Francofolies en Pukkelpop: zelfs als je een fervente festivalganger bent, bezoek je deze zomer waarschijnlijk niet al die festivals in persoon. Wil je tijdens een weekendje rust in je zetel toch op afstand mee kunnen genieten van de beste optredens, de sfeer op de weide en wat beelden achter de schermen, dan zit je goed bij Pickx+.

Wil jij op de eerste rij staan bij jouw favoriete festival? Stem dan af op ‘Fresh Festivals’, het enige tv programma dat gewijd is aan Belgische én internationale festivals! Steffi Vertriest en Charlotte Leysen nemen je mee en laten je de sfeer opsnuiven, zowel op de festivalweide als backstage via exclusieve interviews met verschillende artiesten.

Dankzij Pickx beleef je deze zomer het festivalseizoen alsof je er zelf bij bent! Je kunt de grootste muziekevenementen van de zomer live volgen, maar ook in replay, rechtstreeks op Pickx.be, Pickx Live of via de Pickx app.

‘Fresh Festivals’ is beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13).

Victoria seizoen 1

De Britse historische dramaserie, met in de hoofdrol Jenna Coleman als koningin Victoria, ging in première in het Verenigd Koninkrijk in augustus 2016. Enkele maanden na haar laatste optreden in ‘Doctor Who’ ging Coleman als tienervorst op de troon zitten van het grootste rijk dat de wereld ooit heeft gezien.

Victoria, die goed beschermd en betutteld opgevoed werd door haar moeder (Catherine Flemming) en haar adviseur Sir John Conroy (Paul Rhys) in het cocon van Kensington House, wordt op 18-jarige leeftijd koningin na de dood van haar oom. Met haar nieuwe macht regeert ze niet alleen over het Britse imperium, maar voor het eerst heeft ze ook de regie in handen van haar eigen leven.

Ze gaat hechte vriendschappen aan met haar onstuimige premier Lord Melbourne (Rufus Sewell) en de bekendere Duitse aristocraat prins Albert van Saksen-Coburg en Gotha (Tom Hughes), met wie ze in het huwelijksbootje stapt. Het Britse volk kan prins Albert aanvankelijk niet smaken omwille van zijn Duitse afkomst, en zelf moet de prins-gemaal ook zijn plaats zoeken aan het hof als echtgenoot van de vorstin. Hij is gefrustreerd omdat hij geen echt zinvol werk kan doen.

Het eerste seizoen telt acht afleveringen, die gewijd zijn aan het prille begin van Victoria’s 64 jaar durende regeerperiode. De piepjonge vorstin, die af en toe impulsief handelt, wil zich laten gelden in een tijd waarin vooral mannen het politiek voor het zeggen hebben. Door haar onervarenheid moet ze leergeld betalen: foutjes tasten haar aanzien bij het volk aan en geven haar tegenstanders munitie. Bovendien is haar innige band met Lord Melbourne voor velen een doorn in het oog; al aan het begin van haar regeerperiode worden er plannen gesmeed om de jonge koningin van de troon te stoten…

Het eerste seizoen van ‘Vicoria’ is beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13).

Vlaanderen Muziekland

Proximus Pickx+ maakt deze zomer met ‘Vlaanderen Muziekland’ het grootste muziekprogramma van Vlaanderen. Voor z’n tweede editie houdt de rondreizende muziekkaravaan deze zomer halt op acht verschillende toplocaties verspreid over gans Vlaanderen. Naast Pickx+ zenden ook alle deelnemende regionale TV-zenders (ATV, TVL, TVO, ROBtv, WTV-Focus) de show uit. Het populaire muziekprogramma komt dus letterlijk en figuurlijk naar je toe, tot in de woonkamer.

De vertrouwde gezichten Katja Retsin en Sverre Denis krijgen gezelschap van een nieuwe presentator. De kersverse Pickx+-presentator Maksim Stojanac krijgt er zijn grote vuurdoop. Hij zal dus vaak te zien zijn op het podium, als zanger én presentator. Het drietal rijdt met hun karavaan een hele zomer gratis rond naar de stadspleinen van Dendermonde, Aalst, Maaseik, Bilzen, Nieuwpoort, Malle, Geraardsbergen en Diest. 

Het programma is in elke stad hetzelfde: de start is om 19 uur met een warm-upshow, omstreeks 20u30 is er de voor het publiek gratis televisie-opname en aansluitend is er een showcase waar onze liveband helemaal uit de bol gaat met Sandra Kim en Louise. De ene winnares van het Eurosongfestival, de andere winnares van ‘The Voice van Vlaanderen’. De line-up kan wel verschillen per stad.

Het programma:

  • Dendermonde: opname op woensdag 10 juli 2024, uitzending op Pickx+ vanaf 17/7
  • Aalst: opname op donderdag 11 juli 2024, uitzending op Pickx+ vanaf 24/7
  • Maaseik: opname op zaterdag 13 juli 2024, uitzending op Pickx+ vanaf 13/7
  • Bilzen: opname op vrijdag 19 juli 2024, uitzending op Pickx+ vanaf 7/8
  • Nieuwpoort: opname op donderdag 8 augustus 2024, uitzending op Pickx+ vanaf 14/8
  • Malle: opname op vrijdag 16 augustus 2024, uitzending op Pickx+ vanaf 21/8
  • Geraardsbergen: opname op zaterdag 24 augustus 2024, uitzending op Pickx+ vanaf 28/8
  • Diest: opname op vrijdag 30 augustus 2024, uitzending op Pickx+ vanaf 4/9

The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes

Deze prequel op ‘The Hunger Games’ uit 2023, gebaseerd op de roman uit 2020 van Suzanne Collins,  geldt als het vijfde deel in de filmfranchise. Het verhaal speelt zich 64 jaar voor de gebeurtenissen van de eerste film af en volgt de jonge Coriolanus Snow in zijn opmars om de tirannieke leider van Panem te worden.

Snow is op dat moment een jongeman die studeert aan een academie in het Capitool. Hij moet dienen als mentor voor een van de Tributen voor de Hongerspelen: Lucy Gray Baird (Rachel Zegler) uit District 12. Hij wordt vertolkt door Tom Blyth, die zodanig veel menselijkheid in z’n rol legt dat de kijker sympathie opbrengt voor Snow. Rachel Zegler acteert en zingt geweldig. Jawel, muziek heeft enige betekenis in dit verhaal. Andere opgemerkte acteerprestaties zijn die van Josh Andrés Rivera als Snows vriend Sejanus Plinth, Peter Dinklage als Dean Casca Highbottom en Viola Davis als Dr. Volumnia Gaul.

Een van de euvels van de eerste vier ‘Hunger Games’-films, was de te lange speelduur. Deze prequel duurt bijna 2 uur en 40 minuten en is daarmee de langste in de filmreeks. Al rechtvaardigt de fascinerende aanloop naar het autoritaire presidentschap van Snow – een figuur we love to hate in de door Jennifer Lawrence geleide ‘Hunger Games’-films – de speelduur deze keer wél: de prequel verveelt geen seconde.

En dit willen we je niet onthouden: let zeker op de geluidsopname van de onlangs overleden Donald Sutherland als president Coriolanus Snow uit ‘The Hunger Games: Mockingjay - Part 1’, die te horen is voor de aftiteling. Kippenvel!

‘The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes’ is vanaf 18 juli beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top