Pickx festivaltip: Måneskin op Rock Werchter 2024

Muziek | Het aftellen is begonnen: over minder dan drie weken wordt het kleine dorpje met de naam Werchter weer omgetoverd tot het epicentrum van het muzieklandschap. Als tegen dan de zon ook eindelijk van de partij is, kunnen we nu al spreken van een geslaagde festivalzomer. Van de grootste headliners tot een aantal frisse te ontdekken acts, tussen 4 en 7 juli doet Rock Werchter onze hartslag naar goede gewoonte weer de hoogte in schieten. Op de line-up prijken opnieuw een honderdtal indrukwekkende acts, waardoor het wederom moeilijk is om een planning te maken. Daarom stellen we de vijf grootste acts nog eens aan je voor. Onze tip? Måneskin!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Van het Eurovisiesongfestival naar het hoogste schavotje op de Main Stage van Rock Werchter; een handvol jaar geleden was het ondenkbaar, maar de Italianen van Måneskin doen het anno 2024 wel gewoon. Nadat het viertal in 2021 de grootste liedjeswedstrijd van Europa won met “Zitti e buoni", schoot hun ster meteen naar het plafond. Een internationale tour volgende, inclusief een plekje op de affiche van Rock Werchter, maar nu is de band klaar voor de volgende stap. En op zich is dat niet echt gek. Het voelde namelijk wel een beetje vreemd aan toen Måneskin werd aangekondigd als absolute headliner; een frisse naam is het zeker, maar verdienen de Italianen het wel om het hoofdpodium van het grootste alternatieve muziekfestival van het land af te sluiten?

Wel, Måneskin bouwt al veel langer dan het Eurovisiesongfestival aan zijn carrière. Een kleine vijf jaar voor die overwinning pakten de Italianen al de zilveren medaille in tv-show X Factor, nog daarvoor traden ze met plezier op in de straten van Rome. Dat gebeurde met een reeks covers onder de arm, waaronder ook eentje van “Raggamuffin” van onze eigen Selah Sue; een duetje in Werchter? Covers bleven echter wel een belangrijke rode draad doorheen de carrière van Måneskin, want “Beggin’” van The Four Seasons hoorde je ongetwijfeld ook al wel eens voorbijkomen op de radio.

Na samenwerkingen met onder meer Iggy Pop en Tom Morello – de Rage Against The Machine-gitarist speelt, toevallig of niet, ook op vrijdag op Rock Werchter – verscheen er met Rush! vorig jaar opnieuw een plaat vol hits, die de band nu naar de allergrootste (festival)podia brengt. Het belooft op Rock Werchter dus alvast een spectaculaire show te worden, want het gonst intussen ook al van de geruchten dat Måneskin na deze tournee wel eens voor onbepaalde duur uit elkaar zou gaan, zodat de leden zich kunnen focussen op soloprojecten. Het ziet er met andere woorden dus naar uit dat Damiano David en zijn kompanen hun kans komende zomer met beide handen zullen grijpen: gitaargeweld, vuurwerk en anthems gegarandeerd!

Mis de Italiaanse rock iconen niet en haast je naar de Main Stage op vrijdag 5 juli tussen 23u30 en1u00!

Beleef Rock Werchter live vanop de eerste rij dankzij Pickx via deze link. Bekijk de hoogtepunten van het festival in de Proximus VOD-catalogus.

Geschreven door Dansende Beren

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top