20 jaar na ‘Het Eiland’ doen deze uitspraken ons nog steeds schuddebuiken

Films |

‘Niveau nihil’, ‘Weg sfeer’, ‘Zever, gezever!’, … Dat deze uitspraken nog steeds gebezigd worden door menig Vlaming, bewijst dat ‘Het Eiland’ stevig verankerd zit in ons collectief geheugen. Sterker nog: het is fair om te stellen dat het geesteskind van Jan Eelen intussen uitgegroeid is tot Vlaams tv-erfgoed. Naar aanleiding van de twintigste verjaardag van de sitcom – die met een reüniespecial op Streamz in de verf gezet werd – haalt Pickx for old times’ sake de beste fragmenten boven.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Carla kaka!

Een gefrustreerde Linda, gespeeld door Tania Van der Sanden, spreekt deze onsterfelijke woorden uit in een telefoongesprek met haar ex Roger, vertolkt door Jan Van Looveren. We nemen een minuut stilte in acht voor alle Carla’s te lande die deze uitspraak al jaren moeten aanhoren van hun grappigste collega’s op hun eiland.

Michel, we zitten met een ring

‘Op nen düsseldorf’: iconische woorden van Frankie (Wim Opbrouck), pietje-precies, hielenlikker en dé publiekslieveling van de reeks. 

‘Niveau nihil jong’

Sammy (Bruno Vanden Broecke) wordt het slachtoffer van een onsmakelijke kantoorgrap, hetgeen hem deze legendarische uitspraak ontlokt. Woorden die blijven nagalmen tot in de eeuwigheid.

‘Gebruikte gij drugs?’

Het feit dat nieuwkomer Alain geen vlees eet, stuit bij Frankie op onbegrip, en zelfs onbehagen. Een gevoel dat hij op deze hilarische wijze uit.

Lydia Protut, een weergaloze rol van Sien Eggers, wil weten welk vlees ze in de kuip heeft nadat de voorganger van Guido (Frank Focketyn) de laan uitgestuurd werd door zijn eum... kijkgedrag op de werkvloer. ‘

Nieuwkomer Alain probeert zich krampachtig te integreren in zijn nieuwe werkomgeving, maar dat gaat niet zonder moeite – tot ergernis van Frankie, die Alains schuchtere pogingen tot toenadering steeds torpedeert. ‘

Pietje-precies Frankie uit zijn onvrede na een kennismakingsspel ‘waarbij iedereen een beetje gewonnen heeft’ met deze oerklassieker.


Ontdek de reüniespecial van ‘Het Eiland’ nu op Streamz via Pickx! Klik hier om te achterhalen hoe je eenvoudig je Streamz-account activeert.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top