Nieuwe Netflix-reeks ‘The Decameron’: “Zoals ‘Love Island’, maar dan in de middeleeuwen”

Series |

Een met wijn overgoten seksfestijn op het Italiaanse platteland: de nieuwe Netflix-reeks ‘The Decameron’ spreekt met zijn middeleeuws hedonisme, het ‘jetsetleven’ van de toenmalige elite en de gruwel van de builenpest tot de verbeelding. Een rauwere, losbandigere versie van ‘Bridgerton’, zeg maar. De gloednieuwe trailer doet ons alvast watertanden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Van bedenker en showrunner Kathleen Jordan (‘Teenage Bounty Hunters’, ‘American Princess’) en losjes geïnspireerd op de gelijknamige verhalenbundel van de middeleeuwse Florentijnse auteur Giovanni Boccaccio verschijnt de absurdistische dark comedy ‘The Decameron’ op 25 juli op Netflix.

Overlevingsstrijd

Jordan beschouwde Bocaccio’s Decameron als “korte geile verhaaltjes”. Ze besloot dat de verhalenbundel als raamwerk zou dienen. Het centrale thema van de reeks is klassenongelijkheid in feodale tijden. “En in tijden van crisis wordt de kloof tussen de haves en de have nots steeds groter”, aldus Jordan in een persbericht van Netflix. “Dat is duidelijk iets wat we de afgelopen jaren hebben gezien, in het bijzonder met corona.”

De Decameron van Boccaccio werd voor het eerst gepubliceerd in Italië in het midden van de 14e eeuw en vertelt het verhaal van een groep edelen en hun bedienden die schuilen in de grote Villa Santa buiten Firenze, terwijl de Zwarte Dood woedt in 1348. Om de tijd te doden vertellen ze elkaar om de beurt verhalen die variëren van geestig tot liederlijk.

De tv-reeks heeft een vergelijkbaar uitgangspunt, maar met een twist: naarmate de tijd verstrijkt en het fatsoen verdampt onder invloed van drank, slaat de orgie van rijkdom en luxe waar een groep buitenbeentjes (Tony Hale, Zosia Mamet, Saoirse Monica-Jackson, Tanya Reynolds) zich aan laven, om in een overlevingsstrijd. De serie toont zowel de ontberingen als de humor van het leven in deze periode.

Liefdesdriehoeken en seks

In de trailer zien we het Italiaanse platteland, waar liefdesdriehoeken en seks de toon zetten. Personages zoals Licisca (Reynolds) verkennen hun ontluikende seksualiteit, terwijl ze worstelen met de ontberingen van hun tijd. Jessica Plummer, die de aristocratische Filomena speelt, vergeleek de capriolen en gekkigheid van de komedieserie met een realityshow. “Denk aan ‘Love Island’, maar dan in de middeleeuwen”, zei ze. “Veel drama, veel seks, veel zotternijen.”

Net als ‘Bridgerton’ is ‘The Decameron’ een tijdsdocument doorspekt met romantiek en drama. ‘The Decameron’ speelt zich eeuwen voor ‘Bridgerton’ af, hoewel beide series de overdadige kostuums alvast gemeen hebben.

Ontdek ‘The Decameron’ vanaf 25 juli op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top