‘Vlaanderen Muziekland’ op Pickx: dit zijn de locaties, data en namen!

Muziek |

De rondreizende muziekkaravaan van ‘Vlaanderen Muziekland’ houdt ook in de zomer van 2024 halt op 8 verschillende toplocaties verspreid over gans Vlaanderen. Ontdek hier waar het muziekfeest precies halt houdt, en welke artiesten de show zullen verzorgen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na de succesvolle terugkeer van het iconische muziekprogramma ‘Vlaanderen Muziekland’ vorige zomer, schakelt Pickx+ dit jaar nog een versnelling hoger. Dit seizoen belooft meer spektakel dan ooit met optredens op acht toplocaties verspreid over heel Vlaanderen. De vertrouwde gezichten Katja Retsin en Sverre Denis krijgen gezelschap van een nieuwe presentator. De kersverse Pickx+-presentator Maksim Stojanac krijgt er zijn grote vuurdoop. Hij zal dus vaak te zien zijn op het podium, als zanger én presentator.

Acht gekende en nieuwe locaties!

Vlaanderen Muziekland hult opnieuw acht prachtige stadspleinen in een unieke muzikale sfeer. Dendermonde vormt het fraaie decor voor de aftrap van het tweede seizoen. De show wordt verzorgd door Bart Kaëll, Gunther Neefs, de nieuwe Vlaamse girlband IIII, Christoff, Lisa Del Bo, Olivia en Maksim. Na de opname gaat het feest nog een uur door met een showcase van Sandra Kim en Louise.

Daags nadien trekt de muziekkaravaan naar de ajuinenstad. Daar staan De Romeo’s, The Starlings, Jelle Van Dael, Jessy, Udo, Dean en Steffi Vertriest op de affiche. Sandra Kim en Louise zorgen voor het muzikale slotakkoord.

Op 13 juli is Maaseik aan de beurt. Staan op het programma: Milo Meskens, singer-songwriter David Vandyck, Lies & Saar, Douwe Bob, Belle Perez, Sarah en Zita. Nadien doen Udo en Sarah het licht uit met een showcase.

Op 19 juli strijkt de muziekkaravaan neer in Bilzen. Daar kan je de Antwerpse stadstroubadour Tourist LeMC, Yevgueni, Celien Hermans (dochter van Margriet Hermans), 2Fabiola, Guy Swinnen, ex-Hooverphonic-zangeres Luka Cruysberghs en charmezanger Sergio aan het werk zien. Sandra Kim en Louise sluiten de feestelijkheden af.

Vervolgens gaat het richting kust: op 8 augustus staat Nieuwpoort op het programma. Met Stan Van Samang, Sandra Kim, The Starlings, Laura Lynn, Frimout (en Manon), Top Guns – de 80s rockcoverband van Sean Dhondt – en de Nederlandse zanger/danser/acteur Gio Kemper zal de ambiance te horen zijn tot aan de overkant van het Kanaal. Sandra Kim en Louise breien er nog een slotshow aan.

Het schilderachtige Malle is de volgende halte op 16 augustus. School Is Cool-frontman Johannes Genard, Belle Perez, Ian Thomas, Jo Vally, Hugo, Maksim en Sasha & Davy zullen het kasteel van Westmalle op z’n grondvesten doen daveren. Sandra Kim en Louise verzorgen de slotshow.

De voorlaatste stop is Geraardsbergen op 24 augustus. Willy Sommers, Ingeborg, Jelle Van Dael, Louise, Luc Steeno, Lotte De Clerck (Emma Wolfs in de Ketnet-reeks #LikeMe) en Yannick Bovy & Slongs treden op, Udo en Louise duiken de nacht in met een showcase.

Het slotakkoord is voor Diest op 30 augustus. Met Natalia, Christoff, Kate Ryan, Berre, Margriet Hermans, Garry Hagger en Paul Michiels eindigt het tweede seizoen van Vlaanderen Muziekland op een hoge noot. Sandra Kim en Louise geven nog een laatste keer het beste van zichzelf op de afterparty. 

De tijdlijn is in elke stad dezelfde: we gaan van start om 19u met een warm-up show van Dimitri D’Anvers, omstreeks 20u30 is er de voor het publiek gratis televisie-opname en vervolgens sluiten we af met een showcase.

Op een rijtje

  • Dendermonde: opname op woensdag 10 juli, uitzending op Pickx+ vanaf 17/7
  • Aalst: opname op donderdag 11 juli, uitzending op Pickx+ vanaf 24/7
  • Maaseik: opname op zaterdag 13 juli, uitzending op Pickx+ vanaf 13/7
  • Bilzen: opname op vrijdag 19 juli, uitzending op Pickx+ vanaf 7/8
  • Nieuwpoort: opname op donderdag 8 augustus, uitzending op Pickx+ vanaf 14/8
  • Malle: opname op vrijdag 16 augustus, uitzending op Pickx+ vanaf 21/8
  • Geraardsbergen: opname op zaterdag 24 augustus, uitzending op Pickx+ vanaf 28/8
  • Diest: opname op vrijdag 30 augustus, uitzending op Pickx+ vanaf 4/9

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top