Pickx+ ontbloot de kroon: wie is wie in de vorstelijke reeks ‘Victoria’?

Series |

In de Britse historische serie ‘Victoria’ steelt Jenna Coleman de show als ze na de dood van haar oom de troon bestijgt – nog groen achter haar oren, want net 18 geworden. Queen Victoria zou uiteindelijk 64 jaar op de Britse troon zitten – enkel koningin Elizabeth II regeerde langer over het Britse rijk. Pickx ontbloot de kroon en presenteert de hoofdrolspelers uit ‘Victoria’, beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13).

Door Pickx

Deel dit nieuws

Jenna Coleman

De ster van Coleman schoot steil omhoog dankzij haar reis door ruimte en tijd aan de zijde van Matt Smith en Peter Capaldi in ‘Doctor Who’, tussen 2012 en 2017. Maar lang voordat ze voet zette in de TARDIS baarde Coleman (toen nog Jenna-Louise Coleman) al opzien als Jasmine in ‘Emmerdale’. Ze dook ook op in ‘Dancing on the Edge’, speelde in de bewerking van ‘Death Comes to Pemberley’, verscheen in de verfilming van Jojo Moyes’ ‘Me Before You’ en had een minirol in de eerste ‘Captain America’-film.

In 2019 werd ze genomineerd voor een International Emmy voor haar hoofdrol in de Australisch/Britse miniserie ‘The Cry’, een psychologische dramareeks waarin ze de moeder van een vermiste baby speelt. Drie jaar later was ze te zien in de fantasydramaserie ‘The Sandman’ op Netflix. Datzelfde jaar verscheen ze in de dark comedy ‘Klokkenluider’.

Enkele maanden na haar laatste optreden in ‘Doctor Who’ ging Coleman als tienervorst op de troon zitten van het grootste rijk dat de wereld ooit heeft gezien. Het eerste seizoen van ‘Victoria’ telt acht afleveringen, die gewijd zijn aan het prille begin van Victoria’s 64 jaar durende regeerperiode.

Tom Hughes

De knappe en onstuimige prins Albert van Saksen Coburg en Gotha, de neef van de koningin, was voor velen in de Europese elite de voor de hand liggende keuze als huwelijkspartner voor de onvoorspelbare nieuwe koningin. Hij moest rust en stabiliteit brengen in het leven van Victoria, maar de weg richting huwelijksbootje liep allesbehalve over rozen.

Hughes dook voor het eerst op in de BBC-spin-off ‘Casualty 1909’, waarna Ricky Gervais en Stephen Merchant hem castten in hun coming-of-age flick ‘Cemetery Junction’. In 2010 was hij te zien in de biopic over Ian Dury, ‘Sex, Drugs and Rock and Roll’. Hij verscheen in de Hitchcock-remake ‘The Lady Vanishes’ en deelde in 2013 al eens de set met Coleman, in de BBC-serie ‘Dancing on the Edge’, voordat hij naam maakte in het BBC-spionagedrama ‘The Game’.

Rufus Sewell

Lord Melbourne, door de koningin ‘Lord M’ genoemd, draagt al snel meerdere petjes in de begindagen van Victoria’s regeerperiode: premier, privésecretaris, vertrouwde vriend, favoriete leraar, surrogaatvader en hartendief.

De 56-jarige Sewell ken je onder meer van zijn filmrollen in ‘The Legend of Zorro’, ‘Tristan & Isolde’, ‘The Illusionist’ en ‘The Holiday’. Op tv schitterde hij in ‘Middlemarch’, ‘Charles II: The Power and The Passion’ en als Alexander Hamilton in de HBO-productie ‘John Adams’. Fans van de dystopische tv-serie ‘The Man in the High Castle’ zullen hem kennen als Obergruppenführer Smith.

David Oakes

De losbandige levensstijl van prins Ernest staat haaks op de ascetische soberheid van zijn jongere broer Albert. Terwijl laatstgenoemde zijn adolescentie doorbracht in de academische wereld, verdiepte Ernest zich in de kunst van het vrouwen versieren, rokkenjagen en feestvieren.

David Oakes verscheen in tal van tv-series, zoals ‘The Pillars of The Earth’, ‘The Borgias’, ‘Ripper Street’ en ‘The White Queen’. Zijn jongste wapenfeit is de hoofdrol van Earl Godwin in de historische dramareeks ‘Vikings: Valhalla’.

Peter Bowles

De leider van de Tory’s, hertog van Wellington en voormalige premier vertelt zijn vorstin dat hij geen regering zal kunnen vormen en vertrouwt haar toe dat ze zich tot de eveneens ex-premier en voormalige minister van Financiën Robert Peel moet wenden voor steun. Maar hij houdt ook een oogje in het zeil voor de jonge koningin wanneer krachten binnen zijn eigen partij zich tegen haar keren...

Wijlen Peter Bowles, overleden in 2022, was waarschijnlijk het bekendst van zijn rollen in sitcoms en comedyreeksen als ‘To The Manor Born’, ‘The Bounder’, ‘The Irish R.M.’, ‘Lytton’s Diary’, ‘Executive Stress’ en ‘Perfect Scoundrels’. Hij maakte vooral naam op de Britse televisie, maar versierde ook enkele bijrollen op het witte doek, zoals in de heistfilm ‘The Bank Job’ uit 2008 en de thriller ‘The Disappearance’ uit 1977. Hij overleed op 85-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

Gefascineerd door royalty, blingbling, kroonjuwelen en geschiedenis? Seizoen 1 van ‘Victoria’ is beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13). Seizoen 2 verschijnt eind augustus op Pickx+.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top