'The Umbrella Academy': de ontbolstering van Aidan Gallagher, alias Number 5

Series | Seizoen vier van de serie 'The Umbrella Academy' komt aanstaande donderdag 8 augustus uit op Netflix. Het is de final dance voor Aidan Gallagher als de mythische Number 5.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het einde van 'The Umbrella Academy' is aangebroken! De laatste zes afleveringen van de hitserie zijn nu beschikbaar op het streamingplatform Netflix. Het vierde en laatste seizoen vormt de laatste kans om de apocalyptische avonturen te volgen van de zeven kinderen die geadopteerd zijn door de excentrieke miljardair Reginald Hargreeves. Onder de zeven superhelden is er één lid dat er in de loop van het verhaal bovenuit stak: Aidan Gallagher, alias Nummer 5.

Multitalent

Met een serienummer als enige teken van zijn identiteit kan Five, naar zijn oorspronkelijke naam, door ruimte en tijd reizen. Doordat hij zijn superkracht niet onder controle heeft, zit hij echter opgesloten in het lichaam van een 13-jarige, terwijl hij eigenlijk de zestig nadert. Desondanks geniet hij als de knappe kop van het gezin het respect van de andere familieleden.

Aidan Gallagher, ruw, gewelddadig en neurotisch, heeft seizoen na seizoen zijn talent als acteur bewezen. Zozeer zelfs dat hij in zijn eentje het succes van de serie belichaamt. Hij voegt een tragikomische en compleet onconventionele laag toe aan de reeks. Het moet gezegd dat de Californiër zich al op het scherm had bewezen voordat hij op 16-jarige leeftijd toetrad tot 'The Umbrella Academy'. Op 9-jarige leeftijd verscheen hij al in een aflevering van 'Modern Family', twee jaar later vervoegde hij de cast van de Nickelodeon-serie 'Nicky, Ricky, Dicky and Dawn', die een Emmy-nominatie in de wacht sleepte.

Naast acteur is Gallagher ook een getalenteerd muzikant en zanger. En ondanks zijn jonge leeftijd zet de 20-jarige artiest zich in voor het milieu. Hij wakkert geregeld het milieubewustzijn aan bij zijn liefst 6,3 miljoen volgers op Instagram. In 2018 werd hij zelfs Goodwill Ambassadeur van de VN - op dat moment de jongste in de geschiedenis. Op vele vlakken een vroegbloeier, dus.

Wil je weten hoe het afloopt met je favoriete superhelden op hun laatste avontuur? Ontdek seizoen 4 van 'The Umbrella Academy' op Netflix. Ontdek hier hoe Netflix deel uitmaakt van je Pickx tv-abonnement. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top