Vijf verrassende weetjes over de ‘Bad Boys’-franchise

Films |

De Hollywoodblockbuster ‘Bad Boys: Ride or Die’, geregisseerd door de Belgen Adil El Arbi en Bilall Fallah, landt in de Proximus VOD-catalogus. Pickx serveert vijf verrassende wist-je-datjes over de komische actiefranchise met Will Smith en Martin Lawrence in de hoofdrollen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bad Boys’, verschenen in 1995, was nooit voorbestemd om het cultfenomeen te worden dat het vandaag de dag is. Maar door een last minute casting, grandioze improvisaties en een regisseur die tot alles bereid was, heeft de film alle verwachtingen overtroffen. Het onverwachte kassucces kwam na de financiële perikelen die Michael Bay overwon in aanloop naar de release, waardoor ‘Bad Boys’ een keerpunt in de actiefilmindustrie betekende. Neem een kijkje achter de schermen met deze weetjes.

1. De cast werd in extremis omgegooid

De vertrouwde ‘Bad Boys’-gezichten hadden er bijna helemaal anders uitgezien. Aanvankelijk gingen de hoofdrollen naar Dana Carvey en Jon Lovitz. Eerstgenoemde had net dubbel succes geoogst met twee ‘Wayne’s World’-films. Toen het duo afhaakte voor het project, kozen de producenten voor Will Smith en Martin Lawrence, twee rijzende sterren destijds. De castaanpassing te elfder ure veranderde de toon van de film volledig: een memorabele actiekomedie was geboren.

2. Een voorliefde voor improvisatie

Het script van ‘Bad Boys’ kwam tot leven door improvisatie. Een belangrijke scène die dit illustreert is het adagium van Will Smith: ‘We ride together, we die together’. Deze zin, die spontaan ontstond op de set, werd een van de meest gedenkwaardige quotes uit de film en illustreert de sterke chemie tussen de twee hoofdrolspelers en hun vermogen om het originele script te verrijken.

3. De vastberadenheid van Michael Bay

Met een beperkt budget moest Michael Bay vindingrijk zijn om actiescènes op het scherm te toveren die een kaskraker waardig waren. Hij werd zelfs gedwongen om sommige scènes uit eigen zak te financieren. Deze anekdote laat zien hoezeer Bay in dit project geloofde en bereid was persoonlijke risico’s te nemen om zijn visie voor ‘Bad Boys’ te realiseren.

4. Titelwijziging

Voordat de film ‘Bad Boys’ werd gedoopt, heette hij ‘Bulletproof Hearts’, wat een lichtere toon suggereerde. De titelverandering was doorslaggevend: het suggereert een donkerdere, meer actiegerichte sfeer. En toegegeven: ‘Bad Boys’ bekt ook veel beter.

5. Een herwerkt script

Toen het project definitief wortel schoot, waren cast en crew ontevreden over het script van George Gallo. “‘Bad Boys’ had een heel slecht script, denk ik, laten we eerlijk zijn. Alles wat we in handen hadden voor ‘Bad Boys’ waren twee geweldige acteurs, en ze hadden samen een geweldig charisma”, zei Michael Bay destijds. De producenten deden daarom een beroep op het team van Michael Barrie en Jim Mulholland, bekend van hun werk voor ‘The Tonight Show’ en ‘The Late Show’, om het script te herwerken.

Will Smith en Martin Lawrence schitteren in deze weergaloze actiefranchise! ‘Bad Boys: Ride or Die’ is vanaf maandag 26/08 beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top