Nieuw in de VOD-catalogus in september: van kinderpret tot moordmysterie

Films |

In september vind je heel wat nieuw kijkvoer in de VOD-catalogus van Proximus. Van een breinbrekend misdaadmysterie over postapocalyptische horror tot onweerstaanbaar kindervermaak: er is voor elk wat wils. Een overzicht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Sleeping Dogs

‘Sleeping Dogs’ is een kronkelige film noir die goochelt met geheugen, perceptie en een zeer onbetrouwbare verteller. De film is gebaseerd op ‘The Book of Mirrors’ van E.O. Chirovici en draait rond de vereenzaamde gepensioneerde detective Roy Freeman (Russell Crowe). Hij kampt met dementie en ondergaat een aantal ingrijpende medische behandelingen als wanhoopspoging om de degeneratieve ziekte af te remmen.

Als blijkt dat een terdoodveroordeelde een valse bekentenis heeft afgelegd, wordt een oude moordzaak – die Roy ooit zelf heeft geleid – heropend. De depressieve ex-rechercheur keert uit zijn pensioen terug om zich opnieuw in het vertrouwde dossier vast te bijten, met de vage herinneringen uit zijn onbetrouwbaar geheugen als aanknopingspunten. Dat brengt hem op het pad van zijn voormalige partner Jimmy Remis (Tommy Flanagan), die bij Roy aandringt om geen slapende honden wakker te maken.

Regisseur Adam Cooper heeft zijn film gemodelleerd naar grootheden uit het genre zoals ‘Memento’ en ‘Shutter Island’ en slingert de kijker heen en weer tussen Freemans door Alzheimer geteisterde zoektocht naar de waarheid en verschillende andere subplots. De hamvraag in dit mysterie: wie is de ware dader van de moord op Dr. Joseph Wieder, een professor die werkte aan een experimenteel medicijn dat trauma’s uit het geheugen kan wissen?

Zin in dit intrigerend moordmysterie? ‘Sleeping Dogs’ is beschikbaar vanaf 4 september in de Proximus VOD-catalogus.

A Quiet Place: Day One

De horrorprent van regisseur Michael Sarnoski is het derde deel in de blockbusterfranchise ‘A Quiet Place’. Een reeks meteorietinslagen op de aardbol zorgt ervoor dat bloeddorstige aliens op onze planeet belanden. Die wezens hebben een bijzondere eigenschap: ze zijn blind, maar horen wel het kleinste geluid. Dat de overlevers op deze postapocalyptische aarde in absolute stilte hun dagen moeten slijten om niet verslonden te worden, creëert op zich al spanning. Sarnoski, die de regie voor dit hoofdstuk overneemt van John Krasinski, focust dan ook op de menselijke verhoudingen in deze hel.

Samira (Lupita Nyong'o), een terminaal zieke kankerpatiënt die palliatieve zorg krijgt, was ooit een beroemde schrijfster, maar nu ze depressief is kan enkel haar kat Frodo wat levensvreugde brengen. Ze besluit om met een groep patiënten naar Manhattan te trekken voor een poppenkastvoorstelling, een zeldzame uitstap uit de steriele omgeving van het ziekenhuis. In New York liggen de buitenaardse wezens echter op de loer.

Op haar weg door de verwoeste grootstad verbindt het lot haar met Eric (Joseph Quinn), een Engelse rechtenstudent. Er ontstaat een hechte vriendschap, terwijl ze voortdurend op hun qui-vive zijn. Van het betreden van een kantoorgebouw via de draaideuren tot het grijpen van pillen uit het schap in een apotheek: het gevaar is alomtegenwoordig en schuilt in de kleinste hoekjes.

Hoewel Samira zich aanvankelijk had geschikt in haar noodlot, put ze nieuwe moed uit de onverwachte vriendschap. Eric leert haar hoe ze weer voeling kan vinden met een wereld die ze lang heeft opgegeven, en zet daarbij af en toe zelfs zijn eigen leven op het spel. ‘A Quiet Place: Day One’ toont dat zelfs de meest onvoorspelbare obstakels overwonnen kunnen worden, als je iemand hebt om op te steunen.

Shhht! Wil je je hart in je keel voelen bonzen bij de ondraaglijke stiltes in ‘A Quiet Place: Day One’? De film is beschikbaar vanaf 9 september in de Proximus VOD-catalogus.

Despicable Me 4

Deel vier uit de ‘Minions’-franchise begint minstens een jaar of twee na het derde deel. Gru (Steve Carrell) en Lucy (Kristen Wiig) doen aan gezinsuitbreiding en ervaren de geneugten van het verschonen van luiers. Tegelijk zijn ze nog steeds in dienst als agenten in de Anti-Villian-League (AVL). Ze vernemen dat een voormalige rivaal van de boevenschool (Will Farrell) en zijn vriendin (Sofia Vergara) uit de gevangenis zijn ontsnapt en uit zijn op wraak.

Kinderen zijn dol op de knullige Minions, die deze franchise opvrolijken met hun dolle fratsen, en nu krijgen sommigen ook nog eens superkrachten. De populaire animatiefilm steekt dan ook lichtjes de draak met het superheldengenre, in een decor dat iets weg heeft van New York. Plezier verzekerd!

Benieuwd welke fratsen de hilarische gele wezens deze keer uithalen? ‘Despicable Me 4’ is beschikbaar vanaf 26 september in de Proximus VOD-catalogus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top