Voor ‘Kinds of Kindness’ (Disney+) werkten Yorgos Lanthimos en Emma Stone opnieuw samen

Films | ‘Kinds of Kindness’ is de nieuwe film van regisseur Yorgos Lanthimos en is vanaf 30 augustus te streamen op Disney+. Het is na ‘The Favourite’, de kortfilm ‘Bleat’ en ‘Poor Things’ hun vierde samenwerking tot nu toe.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Kinds of Kindness’ wordt omschreven als een zwartkomische, psychologische film met een absolute topcast. Yorgos Lanthimos bewijst nog maar eens dat hij in een aparte klasse speelt. Amper een jaar nadat hij met ‘Poor Things’ een waar huzarenstukje afleverde (goed voor vier Oscars), keerde hij terug met opnieuw een scherpe sociale satirefilm. De film was genomineerd voor de Gouden Palm in Cannes, waar een van de hoofdrolspelers Jesse Plemons de prijs voor de beste acteur won, en is vanaf 30 augustus te bekijken op Disney+.

Tandem met Stone

Het is niet makkelijk om de film in enkele zinnen samen te vatten. ‘Kinds of Kindness’ is een drieluik. De drie verhalen in de film gaan over andere personages, maar de acteurs blijven wel telkens dezelfde. Het thema is telkens vriendelijkheid en de ongewilde wrede gevolgen die daaruit voort kunnen komen. Een radeloze man probeert de controle over zijn leven terug te krijgen. een politieagent maakt zich zorgen omdat zijn vrouw, die op zee verdwenen was, terug is, maar een geheel andere persoon lijkt te zijn geworden. En een vrouw is vastberaden om een specifieke persoon met een bijzondere kracht te vinden, maar blijkt voorbestemd om een spirituele leider te worden.

Yorgos Lanthimos blijft trouw aan zijn absurde vertelstijl. Met ‘Kinds of Kindness’ slaagt hij er opnieuw in om waanzin in beeld te brengen, zoals in films als ‘The Lobster’, ‘The Favourite’ en ‘Poor Things’. Voor die laatste werd Emma Stone nog bekroond met een Oscar (de tweede uit haar carrière). ‘Kinds if Kindness’ is al haar vierde film van Lanthimos. Ook Willem Dafoe (‘The Lighthouse’) maakt na ‘Poor Things’ opnieuw zijn opwachting in een film van de Griekse filmmaker. Jesse Plemons ('The Power of the Dog') verdient hier een vermelding, want hij viel voor deze rol in de prijzen in Cannes. Verder zien we Margaret Qualley (‘Once Upon a Time… in Hollywood’), Joe Alwyn (Lanthimos caste hem al in ‘The Favourite’) en Hong Chau (‘The Whale’) in de cast.

Bekijk (film of serie) vanaf (datum) op Disney+. Ontdek hier hoe Disney+ deel uitmaakt van je Pickx tv-abonnement

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top