Het televisieseizoen van VRT 1 begint met een kalme Tom Waes

Series | Op VRT 1 kijk je maandagavond naar de eerste aflevering van ‘Kalm Waes’, het nieuwe programma van notoir stresskonijn en kijkcijferkanon Tom Waes. Het is het startschot voor het nieuwe televisieseizoen op VRT 1, dat veelbelovend lijkt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Tom Waes staat centraal in een nieuw experiment op VRT 1. Iedereen kampt wel eens met stress, en de rust terugvinden is zeker niet evident. Dat geldt ook voor Tom Waes. Wie naar programma’s als ‘Tomtesterom’, ‘Reizen Waes’ of ‘Kamp Waes’ kijkt, verdenkt de televisiemaker en acteur er waarschijnlijk niet van een kalme persoon te zijn. Elke mogelijke uitdaging gaat hij vol enthousiasme aan in die programma’s. De missie van ‘Kalm Waes’ is er dus eentje die ver buiten zijn comfortzone ligt.

In het nieuwe programma onderzoekt Tom namelijk verschillende manieren om stress en onrust te bekampen. Die methodes, van mediteren en apneuduiken tot knuffelen met wildvreemden en zingen in een koor, test hij uit tijdens een tien dagen durende retraite in een afgelegen bos. Hij wordt op afstand gemonitord door experten die tekst en uitleg verschaffen bij wat wel en niet werkt. En hopelijk kunnen de kijkers er wat van leren, want volgens diezelfde experts is stress een wereldwijde epidemie, en straks zelfs volksziekte nummer één.

Nieuw seizoen

Het nieuwe programma van gegarandeerd kijkcijferkanon Tom Waes is deel van de aftrap van het nieuwe televisieseizoen op VRT 1. Heel wat nieuwe programma’s zullen in september beginnen op de openbare omroep. Op zondagavond is er zo het avontuurlijke ‘De Goudvis’ met Dieter Coppens en Kevin Van Den Bosch, begint er een nieuw seizoen van ‘Thuis’ en staat er ook een nieuw seizoen van ‘Dertigers’ klaar.

Op zondagavond is ook het praatprogramma ‘Vrede op aarde’ terug met Sven de Leijer en Soe Nsuki. Vanaf dinsdag gaat Martin Heylen nog eens langs bij mensen die hij in 40 jaar televisie bezocht in ’40 jaar reilen en Heylen’. En vanaf donderdag behandelt Steven Van Herreweghe prangende vragen van Vlamingen in ‘Enquêtebureau’. Vanaf volgende week is dan weer de ‘Undercover’-spin-off ‘Ferry: de serie’ te zien op VRT 1.

Slaagt Tom Waes erin om de kalmte te bewaren? Je ziet het elke maandag om 20u55 op VRT 1.

Bekijk het op tv, in de Pickx app of op pickx.be!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top