Hertimmerde Rode Duivels openen nieuw Nations League-hoofdstuk tegen Israël

Sport |

De Rode Duivels spelen hun eerste wedstrijd in de nieuwe editie van de UEFA Nations League aanstaande vrijdag om 20u45 in het Hongaarse Debrecen tegen Israël.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Rode Duivels spelen hun eerste ‘thuiswedstrijd’ van deze Nations League-campagne niet in België, maar in... Hongarije. Door de oorlog in Gaza werd geen geschikte stad in België bereid gevonden om de openingswedstrijd in Groep 2 van Divisie A, geclassificeerd als risicovol, tegen Israël te organiseren.

Dan maar thuis spelen op verplaatsing, in het Hongaarse Debrecen. Tegen het nummer 78 op de FIFA-ranking mogen de Belgen op papier geen problemen ondervinden. Winnen is de boodschap, te meer omdat ook kleppers Frankrijk en Italië in onze groep onderverdeeld zijn. Die toplanden bekampen elkaar op hetzelfde moment in het Parc des Princes.

De verjongingskuur van Tedesco

Na een EK dat op zijn zachtst gezegd op een mislukking uitdraaide, na enkele tegenvallende prestaties in de groepsfase en een uitschakeling in de achtste finales door Les Bleus, heeft coach Domenico Tedesco zijn selectie vernieuwd voor dit nieuwe hoofdstuk. De verjongingskuur komt er met het oog op het volgende doel: het WK van 2026 in de VS.

In vergelijking met de jongste EK-selectie ontbreken Romelu Lukaku, Axel Witsel, Yannick Carrasco, Leandro Trossard, Aster Vranckx en voormalig international Jan Vertonghen in de selectie voor de komende interlands. Koni De Winter en Alexis Saelemaekers keren terug als Rode Duivel, nieuwkomers Julien Duranville en Arne Engels hopen op hun eerste speelminuten als international. Loïs Openda en Charles De Ketelaere, beiden smaakmakers bij hun club in het nieuwe seizoen, zullen naar verwachting een prominentere rol spelen.

In de andere wedstrijden op de openingsdag reist Europees kampioen en titelverdediger Spanje naar Servië. Het Portugal van veteraan Cristiano Ronaldo neemt het op tegen het Kroatië van oude krijger Luka Modric. Duitsland, voortaan zonder Toni Kroos, ontvangt Hongarije na een hoopgevend EK. Tot slot verwelkomen de Denen, van wie er veel een Belgische connectie hebben, de kwartfinalist van het jongste EK: Zwitserland.

Het programma van de eerste speeldag in de UEFA Nations League:

Donderdag 5 september

  • Portugal - Kroatië: 20u45 op DAZN 1
  • Servië - Spanje: 20u45 op DAZN 2

Vrijdag 6 september

  • België - Israël: 20u45 op VTM
  • Frankrijk - Italië: 20u45 op DAZN 1

Zaterdag 7 september

  • Faeröer - Noord-Macedonië (Liga C): 15 uur op DAZN 1
  • Ierland - Engeland (Divisie B): 18 uur op DAZN 1
  • Duitsland - Hongarije: 20u45 op DAZN 1
  • Nederland - Bosnië-Herzegovina: 20u45 op DAZN 2

De landenteams komen weer in actie! Volg de wedstrijd België - Israël, deze vrijdag om 20u45 uur op VTM, alsook de mooiste UEFA Nations League affiches op DAZN, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top