Eric Goens duikt derde keer achter de schermen van justitie in ‘Het Parket’

Series |

Documentairemaker Eric Goens legt in het derde seizoen van ‘Het Parket’ op Play4 het reilen en zeilen vast op de werkvloer van het parket in Leuven. In de openingsaflevering van morgen dompelen magistraten zich onder in de bittere realiteit van enkele hoofdbrekende zedenzaken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Goens en zijn camera nestelden zich in het zog van verschillende magistraten met uiteenlopende specialiteiten: van jeugd, zeden en intrafamiliaal geweld tot lokale criminaliteit en politieparket. Ze werden op de voet gevolgd tijdens hun werkzaamheden in hun kabinet, op zitting, op afstapping op een plaats delict, bij hen thuis, bij een autopsie, enzovoort.

Ook het Justitiehuis van Leuven zette z’n deuren open. Op de dienst ‘Slachtofferonthaal’ volgde Goens een justitie-assistent, die slachtoffers en nabestaanden bijstaat. Daarnaast geeft ‘Het Parket’ een inkijk in de dienst ‘Bemiddeling en Maatregelen’, waar gepoogd wordt om via persoonlijke gesprekken geschillen tussen verschillende partijen in der minne af te handelen, zodat een rechtszaak vermeden kan worden.

Aartsmoeilijke zedenzaken

Op het parket van Leuven werken 22 magistraten. In de openingsaflevering buigt parketmagistraat Nadine zich over een zedendossier: een vriend is bij twee meisjes blijven slapen op kot en twee weken later doet één meisje aangifte wegens aanranding en verkrachting. Hij beweert dat hij toestemming had gekregen, maar dat ontkent zij in alle toonaarden.

Zedenmagistraat Julie moet dan weer een aartsmoeilijk verkrachtingsdossier doorploegen. Een minderjarig meisje heeft aangifte gedaan van verkrachting voor feiten die zeven maanden eerder zouden hebben plaatsgevonden. Na een feestje is het meisje meegegaan met een man, die haar thuis zou hebben verkracht. De man in kwestie beweert dat ze samen in bed gelegen hebben, maar dat er verder niets gebeurd is. Een zaak met bitter weinig bewijzen, waar het woord tegen woord is.

Vrouwe Justitia in actie zien? Stem af op aflevering 1 van het derde seizoen van ‘Het Parket’, op donderdag om 21u15 op Play4. Bekijk het op tv, in de Pickx app en op pickx.be.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top