Wie volgt Kansas City Chiefs op in nieuw NFL-seizoen?

Sport | Het reguliere seizoen van de grootste Americanfootballcompetitie ter wereld gaat in de nacht van donderdag op vrijdag Belgische tijd weer van start. De Chiefs uit Kansas City willen geschiedenis schrijven door de eerste ploeg in de geschiedenis van de NFL te worden die drie keer na elkaar de Super Bowl wint.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De lange weg naar de Super Bowl begint weer. Kansas City Chiefs aast op een derde titel op rij en neemt het op de eerste speeldag op tegen Baltimore Ravens. De ploeg uit Missouri is opnieuw de topfavoriet en zou dus zomaar even een NFL-record kunnen breken. Het is aan de andere 31 teams om de mannen van Patrick Mahomes en Travis Kelce tegen te houden. Het wordt een bittere strijd tot 9 februari, wanneer in de Caesars Superdome in New Orleans de Vince Lombardi-trofee weer wordt uitgedeeld.

Opvallende favorieten

In dit 105e seizoen van de NFL gaan Jason Kelce, Matthew Slater en Fletcher Cox met pensioen, waar velen dan weer een kans in zien om de kroon af te pakken van de favoriete ploeg van Taylor Swift. Denk aan San Francisco 49ers, die vorig seizoen nog verliezend finalist waren. Zij staan vooraan in de rij om de Chiefs van de troon te stoten. Daarnaast zullen Detroit Lions, Baltimore Ravens, Philadelphia Eagles en Cincinnati Bengals vast ook bepalend zijn voor het slot van dit competitiejaar.

Op de eerste speeldag is het ook uitkijken naar de wedstrijd tussen de Eagles en Green Bay Packers in Sao Paulo. Dat een NFL-wedstrijd in Brazilië wordt afgewerkt, is een primeur. Verder nemen Cleveland Browns en Dallas Cowboys het zondag tegen elkaar op. Op maandag zal de clash tussen de Lions en Los Angeles Rams een grote publiekstrekker zijn.

In september staan meteen enkele kleppers op het programma. Op vrijdag de 13e staan de Dolphins en Bills tegenover elkaar in Miami en op zondag de 15de reizen de Bengals af naar Kansas om hun geluk te beproeven tegen de Chiefs. Die trekken op hun beurt op maandag de 23ste naar Atlanta voor hun wedstrijd tegen de Falcons.

De kalender van de eerste speeldag van de NFL:

Vrijdag 6 september

  • Kansas City Chiefs - Baltimore Ravens: om 2u20 op DAZN 1 (heruitzending om 17u30 op DAZN 2)

Zaterdag 7 september

  • Philadelphia Eagles - Green Bay Packers: om 2u15 op DAZN 2 (heruitzending om 14u45 op DAZN 2)

Zondag 8 september

  • Cleveland Browns - Dallas Cowboys: om 22u25 op DAZN 3

Maandag 9 september

  • Detroit Lions - Los Angeles Rams: om 2u20 op DAZN 1 (heruitzending om 12u30 op DAZN 2)

De NFL is terug! Volg elke week de spannendste wedstrijden van de Americanfootballcompetitie op de zenders van DAZN, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top