Jonge Duivels kunnen zich geen misstap veroorloven in Kazachstan

Sport |

De Rode Duivels U21 zetten hun kwalificatiecampagne voor het EK 2025 voort met een trip naar Kazachstan op dinsdag 10 september. In de race om de tweede plaats in de groep beseffen onze Diablotins, momenteel derde in de groep, dat een overwinning absoluut noodzakelijk is.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De dubbele confrontatie tegen Spanje moet onze Jonge Duivels met een dubbel gevoel hebben achtergelaten. Een gelijkspel en een nipte nederlaag: geen schande. Kwalificatie voor het volgende EK is nog steeds haalbaar. Om dat te doen is een 9 op 9 wel een must, met een levensbelangrijk duel om de tweede plaats in Schotland in het verschiet. In de tussentijd moeten de Jonge Duivels aan de bak in Kazachstan.

Groeibriljant van Juve

De Belgische hoop is nog steeds levend: de jonge veulens van bondscoach Gill Swerts staan momenteel derde in Groep B met 13 punten uit 7 wedstrijden, evenveel als Schotland dat één wedstrijd minder heeft gespeeld. De beloften kunnen zich dus geen misstap veroorloven tegen Kazachstan in Pavlodar dinsdag. De tegenstander is echter niet te onderschatten: in Leuven hielden de Kazachen stand tot de 77e minuut, toen Kazeem Olaigbe het verschil maakte.

Deze keer zal er vooral reikhalzend uitgekeken worden naar de sensatie van het seizoensbegin: Samuel Mbangula. Zal de vleugelspeler van Juventus de aanval van onze nationale ploeg kunnen dragen – zoals hij dat met brio doet in Turijn?

Blijven onze Jonge Duivels op EK-koers? Bekijk het duel tegen Kazachstan nu dinsdag 10 september vanaf 15u55 op Pickx Sports Pop-up (basispakket) en Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top