‘The Marlow Murder Club’: mysterie met een hoekje af

Series | In ‘The Marlow Murder Club’ helpen drie “gewone” vrouwen de politie om een vermoedelijke seriedoder te vangen. De nieuwe Britse serie, die gebaseerd is op het gelijknamige boek van Robert Thorogood, is vanaf 16 september te zien op BBC First.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In ‘The Marlow Murder Club’ volgen we het verhaal van Judith Potts, gespeeld door Samantha Bond. Zij is een briljante archeologe op rust die op haar eentje in een oud landhuis woont in het vredige dorp Marlow. Terwijl ze naar gewoonte ’s avonds in een rivier zwemt, hoort ze een geweerschot bij haar buur. Ze is ervan overtuigd dat er een moord gepleegd is, maar de politie neemt haar niet ernstig.

Pas wanneer Judith een vriendschap sluit met Becks (een rol voor Cara Hogan), een huismoeder en vrouw van een dominee die meer in haar mars heeft dan ze tot nu toe kon tonen, en Suzie (Jo Martin), een hondenwandelaarster die iedereens geheimen kent, komt er schot in de zaak. De drie vrouwen beginnen namelijk hun eigen onderzoek te voeren. En wanneer er meer slachtoffers opduiken en er waarschijnlijk een seriedoder aan de slag lijkt te zijn, vraagt de politie hen om hulp.

Tanika (Natalie Dew) is nog maar pas aangenomen bij het politiekorps van Marlow. Ze is slim en ambitieus en heeft goede instincten, maar heeft ook nog heel wat te bewijzen. Ze wil alles doen om de moordenaar te vatten. Daarom opteert zij om de drie “gewone” vrouwen, die al snel hun waarde bewijzen, bij het onderzoek te betrekken.

Het boek van Thorogood verscheen in 2021 en werd erg lovend ontvangen. De schrijver is vooral bekend van zijn lichtkomische moordmysterie-serie ‘Death in Paradise’ en scoorde met ‘The Marlow Murder Club’ opnieuw een flinke hit. Sindsdien schreef hij al twee vervolgboeken: ‘Death Comes to Marlow’ en ‘The Queen of Poisons’. Genoeg voer voor nog een paar seizoenen van ‘The Marlow Murder Club’, met andere woorden. Een tweede seizoen zou in 2025 al op de buis komen.

Ontdek ‘The Marlow Murder Club’ elke dinsdag op BBC First, beschikbaar in de tv-optie Pickx Mix.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top