‘Despicable Me 4’ in VOD: superschurken en hun snode plannen uit de vorige films

Films |

Nu het vierde deel van de ‘Despicable Me’-franchise sinds donderdag 26 september beschikbaar is in de Proximus VOD, blikt Pickx terug op de booswichten uit de ‘Despicable Me’-reeks die in het collectief geheugen gegrift staan – naast de onovertroffen Gru, uiteraard.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voor het eerst in zeven jaar keert Gru, ‘s werelds populairste superschurk annex superagent van de Lynx Vigilance Agency, terug in een nieuw hoofdstuk in de gevierde animatiesaga dat even hilarisch als chaotisch is: ‘Despicable Me 4’.

Gru, Lucy en de meisjes Margo, Edith en Agnes verwelkomen het jongste lid van de familie, Gru Junior, die maar één passie lijkt te hebben: zijn vader hoorndol maken. Maar Gru krijgt af te rekenen met een nieuwe vijand: Maxime Le Mal, die met de hulp van zijn vriendin, de onverkwikkelijke Valentina, de hele familie op de vlucht jaagt. Terwijl de Minions zich klaarstomen om hun nieuwe rivalen uit te schakelen, blikt Pickx terug op vijf schurken die de eerste drie delen van de franchise hebben gekleurd.

Scarlet Overkill

Scarlet maakte haar opwachting in de film ‘Minions’ (2015) en geldt als één van de eerste vrouwelijke geanimeerde superschurken. Ze is meedogenloos, machtsgeil en vastbesloten om over Engeland te heersen door de kroon van de koningin te jatten. Dit ontvlambare booswicht beschikt over zeer geavanceerde technologische snufjes die uit de koker komen van haar man, Herb Overkill.

Wild Knuckles

Deze oude rot in het schurkenvak, geïntroduceerd in ‘Minions: The Rise of Gru’ (2022), is de leider van een gevreesde bende genaamd de Vicious 6 en was de mentor van de jonge Gru toen die nog onderaan de criminele ladder stond. Hij is geslepen, gehaaid en ervaren, en bovenal meedogenloos. Hij is ouderwets van geest, maar na verloop van tijd ontwikkelde hij een verrassende band met Gru.

Balthazar Bratt

De grootste antagonist in ‘Despicable Me 3’ (2017). Hij is een voormalig kindsterretje uit de jaren 80 dat op het slechte pad is geraakt nadat zijn tv-show ‘Evil Bratt’ werd gecanceld. De man is geobsedeerd door de eighties; hij is uitgedost als een glamrocker en meet zichzelf een retrostijl aan. Hij is excentriek, narcistisch en aast op wereldheerschappij als wraak voor de annulering van zijn tv-show.

Purple Minions

Ze verschenen in ‘Despicable Me 2’ (2013) voor het eerst in beeld als gemuteerde wezens nadat ze geïnfecteerd waren met het mutageen PX-41. In tegenstelling tot de gele Minions, die vrolijk, onschuldig en geestig zijn, zijn deze paarse Minions wrede, verderfelijke en gevaarlijke versies. Ze zijn losgeslagen, onhandelbaar en extreem agressief.

Dr. Nefario

Gru’s wetenschappelijke assistent is een terugkerend personage in de ‘Despicable Me’-franchise. De meeste uitvindingen die Gru gebruikt op zijn avonturen komen uit de koker van Nefario. Hij is een gekke professor die loyaal is aan Gru en afleiding vindt in zijn liefde voor absurde gadgets. Een tikje excentriek en wereldvreemd, maar ondanks alles wekt hij vooral sympathie op. 

Fan van deze animatiefranchise? Ontdek ‘Despicable Me 4’ vanaf 26 september in de Proximus VOD-catalogus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top