‘Kamp Jeroom’ stelt de jury op de proef als voorspel op ‘De Slimste Mens Ter Wereld’

Series |

Binnenkort is het weer tijd voor de meestbekeken tv-quiz van Vlaanderen: ‘De Slimste Mens ter Wereld’. In deze nieuwe editie strijden 34 kandidaten om de felbegeerde titel. Bij wijze van voorspel mag de jury dit jaar ook eens in de schijnwerpers staan: ‘Kamp Jeroom’ onderwerpt de juryleden aan een resem cognitieve en fysieke proeven, wat uiteindelijk moet leiden tot de kroning van het Allerstrafste Jurylid Ter Wereld.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De afgelopen jaren is de bezetting van het jurybankje flink gegroeid, en de competitiedrang onder de juryleden toegenomen. Daarom hebben Erik Van Looy en zijn trouwe rechterhand Jeroom een bijzonder trainingskamp opgezet, dat op maandag 30 september van start gaat. In ‘Kamp Jeroom’ nemen dagelijks drie duo’s, bestaande uit een jurylid en een partner in crime, het tegen elkaar op in verschillende proeven en stunts.

In totaal zullen 24 juryleden gedurende twee weken strijden om de titel van Strafste Jurylid ter Wereld. De eerste drie kandidaten zijn al bekend: Amelie Albrecht, Jonas Geirnaert en Pedro Elias. De overige juryleden worden later onthuld.

Jeroom, die het trainingskamp in goede banen leidt, legt uit: “Kamp Jeroom is bedoeld als een luchtig voorgerecht voor 'De Slimste Mens ter Wereld'. We testen de juryleden op logisch inzicht, reactievermogen en zelfs parkeertalent. Ik volg alle proeven vanuit mijn controlekamer van waaruit ik de kandidaten motiveer, dirigeer en soms… condoleer.”

Van Looys rol

Van Looy, quizmaestro en nu gastheer/analist van dienst, heeft geen voorkennis van de proeven en kijkt net als het publiek nieuwsgierig toe vanaf de zijlijn hoe de duo’s het ervan afbrengen. “Mijn rol is klein en simpel: ik verwelkom al mijn juryleden en hun spelpartners en bespreek na elke proef samen met Jeroom hun prestaties. Dus wel al hard gelachen met de overgave van de duo’s en dan moeten we nog beginnen aan het echte werk, de start van het nieuwe seizoen van ‘De Slimste Mens ter Wereld’!’”

Met ‘Kamp Jeroom’ wordt het aftellen naar de ‘De Slimste Mens ter Wereld’ dit jaar alvast extra spannend. Voorpret die je niet wilt missen! Bekijk ‘Kamp Jeroom’ vanaf morgen van maandag tot en met donderdag om 22u15 op Play4 op tv, in de Pickx app of op pickx.be.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top