Rode Duivels moeten de draad weer oppakken in Italië

Sport |

Op de derde speeldag van de groepsfase in de UEFA Nations League staat het duel tussen Italië en België op het programma. De Rode Duivels weten dat een overwinning noodzakelijk is als ze hun ambities in het landentoernooi levend willen houden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een nederlaag die België meer dan drie punten kostte. De Rode Duivels beten begin september in hun jongste kwalificatiewedstrijd in het stof tegen hun zwarte beest in de Nations League. Naast de zoveelste nederlaag tegen Les Bleus lieten de troepen van Domenico Tedesco ook een zorgwekkend spelniveau zien. Deze interlandbreak moeten onze landgenoten de draad weer oppakken.

Zonder De Bruyne

Het programma zal echter niet makkelijk zijn. Over een paar dagen moeten de Belgen het opnemen tegen Italië in Rome (donderdag 10/10, 20u45), daarna moeten ze opnieuw de mannen van Didier Deschamps in de ogen kijken in Brussel (maandag 14/10, 20u45). Met een balans van drie punten uit zes en een derde plaats achter de twee giganten van het Oude Continent, zou een tegenvallende prestatie in de Laars onze kansen op kwalificatie voor de knock-outfase hypothekeren.

Tedesco zal een plan moeten bedenken om de Azzurri, die sinds het begin van de competitie onhoudbaar zijn, het vuur aan de schenen te leggen. De Italianen slaagden er afgelopen september zelfs in om Frankrijk een stevige nederlaag aan te smeren in het Parc des Princes. Kevin De Bruyne, ontstemd na de laatste interland, zal geblesseerd moeten toekijken hoe zijn teamgenoten het zonder hem redden. Grijpen ze hun kans om te bewijzen dat ze ook zonder hun aanvoerder een goed resultaat kunnen neerzetten?

Klaar om België te steunen? Bekijk de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Italië in de Nations League op donderdag 10 oktober om 20u25 op VTM.

Het schema van speeldag 3 in de Nations League:

Donderdag 10 oktober

  • Italië - BELGIË: vanaf 20u25 op VTM
  • Engeland - Griekenland: vanaf 20u45 uur op DAZN 1 (League B)
  • Israël - Frankrijk: vanaf 20u45op DAZN 2

Vrijdag 11 oktober

  • Bosnië-Herzegovina - Duitsland: vanaf 20u45 uur op DAZN 1
  • Hongarije - Nederland: vanaf 20u45 uur op DAZN 2

Zaterdag 12 oktober

  • Litouwen - Kosovo: vanaf 15 uur op DAZN 1 (League C)
  • Kroatië - Schotland: vanaf 18 uur op DAZN 1
  • Spanje - Denemarken: vanaf 20u45 op DAZN 1
  • Polen - Portugal: vanaf 20u45 op DAZN 2

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top