'Eileen' (VOD) en andere kijktips met Anne Hathaway

Films | In de VOD-catalogus van Proximus vind je nu de thriller ‘Eileen’ terug, waarin Anne Hathaway een heerlijk manipulatieve rol speelt. We stellen je de film voor, net als deze andere topfilms waarin de actrice de show steelt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Eileen

In ‘Eileen’ is het titelpersonage een depressieve jonge vrouw die in de jaren 60 in een instelling voor tienerjongens werkt. Ze heeft alleen haar alcoholische en paranoïde vader, tot er in de instelling een nieuwe psychologe begint te werken. Rebecca is slim, glamoureus en charmant, en Eileen voelt zich erg tot haar aangetrokken. Maar wanneer hun band inniger wordt, vraagt Rebecca haar een gunst die hen beiden een donker pad doet inslaan.

Deze psychologische thriller is gebaseerd op de gelijknamige roman van Ottessa Meshfegh, die ook mee het scenario schreef. In de hoofdrollen zien we Thomasin McKenzie (‘Jojo Rabbit’, ‘The Power of the Dog’) als Eileen en een magistrale Anne Hathaway als Rebecca.

‘Eileen’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus

Netflix

Brokeback Mountain

Op Netflix zien we Anne Hathaway in twee dramarollen. In ‘Brokeback Mountain’, de gelauwerde film van Ang Lee over twee cowboys die een geheime homoseksuele relatie beginnen, speelt ze de rol van Lureen, een rodeorijdster die huwt met Jack (Jake Gyllenhaal) en zijn kind krijgt. Ze heeft misschien geen hoofdrol in deze film, maar is wel de drijvende kracht achter een van de meest emotionele scènes in de film. Als je weet dat dit een van haar eerste volwassen rol was, dan begrijp je dat dat niet makkelijk geweest kan zijn.

Dark Waters

Deze film is wat recenter. In het waargebeurde ‘Dark Waters’ komt advocaat Robert Bilott (Mark Ruffalo) erachter dat een invloedrijk chemisch bedrijf al jaren aan ernstige vervuiling doet en dat in de doofpot stopt. Hij zet zijn toekomst, familie en eigen leven op het spel om het bedrijf voor het gerecht te slepen. Anne Hathaway speelt de rol van Sarah, de echtgenote van Robert, die lijdzaam moet toezien hoe hij alles riskeert, zelfs haar toekomst.

Bekijk 'Brokeback Mountain' en 'Dark Waters' nu op Netflix. Ontdek hier hoe Netflix deel uitmaakt van je Pickx tv-abonnement

Disney+

The Princess Diaries

Disney+ gaat dan weer eerder de komische kant op met Hathaway in hun catalogus. Zo kan je er de film ‘The Princess Diaries’ vinden, de film die haar in 2001 (de actrice was toen 19) aan haar sterrenstatus hielp. In de film speelt ze de vijftienjarige Mia, wiens leven een wel heel onverwachte wending krijgt wanneer blijkt dat ze de troonopvolgster is van een piepklein koninkrijk. Hathaway mocht al haar klunzige komische kunstjes bovenhalen in deze familiefilm. 

The Devil Wears Prada

Een van haar meest iconische rollen speelde Hathaway in ‘The Devil Wears Prada’, naast Meryl Streep en Stanley Tucci. In die komische dramafilm is ze Andrea (ofwel Andy), een aspirant-journaliste die het vak hoopt te leren door als assistent te werken van Miranda Priestly (Streep), de hoofdredacteur van een modeblad en zowat de meest veeleisende bazin die je je kan voorstellen.

Bekijk 'The Princess Diaries' en 'The Devil Wears Prada' nu op Disney+. Ontdek hier hoe Disney+ deel uitmaakt van je Pickx tv-abonnement

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top