Bruno Wyndaele is terug als quizmaster in ‘The Floor’ (VTM)

Films | Ruim zes jaar nadat hij voor het laatst een eigen televisieprogramma had, is Bruno Wyndaele terug, en wel voor het format ‘The Floor’ op VTM. Dat is een grootschalige quiz – een quizmaster van het formaat van Bruno Wyndaele waardig – waarin elke ronde als een finale aanvoelt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Floor’ komt oorspronkelijk uit Nederland aanwaaien, maar wordt intussen in vijftien landen over de hele wereld gemaakt. De quiz speelt zich af op een grote vloer die als een gigantisch spelbord in honderd vakjes is ingedeeld. Aan het begin van de quiz staat op elk van die vakjes een hoopvolle deelnemer. Hun doel is om hun buren uit het spel te spelen en zo hun vakje te veroveren.

Bij elk vak hoort namelijk een onderwerp, waarvan de persoon die erop staat maar beter kan hopen dat die er meer over weet dan zijn of haar buur. Iedereen kan namelijk een aangrenzende kandidaat uitdagen voor een duel van 45 seconden. Daarin worden niet-traditionele quizvragen gesteld, gewoonlijk met een audiovisueel element. Van “Herken de acteur op deze fofo” tot “Waar staat dit gebouw”, wie het minst vragen goed beantwoordt, wordt naar huis gespeeld en moet zijn of haar vak afstaan aan de winnaar. Aan het einde van elke aflevering krijgt degene met het grootste territorium een prijs, en wie aan het einde van de rit alleen overblijft, wint de prijzenpot van 40.000 euro.

De comeback

De quiz op VTM wordt in goede banen geleid door televisieroyalty: Bruno Wyndaele. Hem kennen we natuurlijk als presentator van programma’s als ‘Eeuwige Roem’ en ‘De Laatste Show’ of quizshows als ‘De Premiejagers’ en ‘Het Spiegelpaleis’. En het wordt soms al eens vergeten, maar hij was ook de allereerste quizmaster van het immens populaire ‘De Slimste Mens ter Wereld’.

Hij is terug van eigenlijk nooit echt weggeweest, want nadat hij in 2018 de talkshow ‘Het Zomert Met…’ maakte voor het toenmalige Eén, begon hij vooral achter de schermen te werken. Hij was in 2023 wel nog op de radio te horen met het programma ‘Ondanks de zomer’ en passeerde in programma’s als ‘Gert Late Night’ als gast, maar op een eigen televisieprogramma was het nog even wachten. “Het is een beetje als een oude jas die altijd fantastisch goed past”, zei hij aan HLN over zijn terugkeer naar het quizmasterschap. “Je doet die aan en denkt: waarom heb die ooit weggedaan?”

Wil jij deze spannende quiz van een ervaren spelleider niet missen? Stem dan af op ‘The Floor’ op zaterdag om 20u25 op VTM. 

Bekijk het op tv, in de Pickx app of op pickx.be

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top