Onze jonge Rode Duivels zinnen op wraak tegen Schotland

Sport | Onze Beloften U21 mogen geen fouten meer maken in hun kwalificatiecampagne voor het EK U21. De twee laatste wedstrijden, tegen Schotland op 11 oktober en tegen Hongarije op 15 oktober, zullen cruciaal zijn.

Door Pickx

Deel dit nieuws

“Tegen Schotland wordt het een moeilijkere voorbereiding dan tegen Spanje. De Schotten zetten een laag blok en zijn snel op de counter.” Met die woorden waarschuwde bondscoach Gill Swerts zijn ploeg voor ze aan hun vierde wedstrijd in de kwalificatiecampagne voor het EK 2025 begonnen. Maar ondanks alles lieten de jonge Duivels zich vangen door een tegenstander die geen kans onbenut liet (het werd 0-2). Zo werd de zegereeks van de nationale beloften door Schotland na drie wedstrijden in de kiem gesmoord.

Nu staan de Belgen op de derde plaats in groep B, met zes punten achterstand op de ongenaakbare Spanjaarden en met evenveel punten als de Schotten, die net heersend waren in Malta (0-5). Op vrijdag 11 oktober staan de Belgen en de Schotten weer tegenover elkaar in Edinburgh. Een kans voor de Belgen om wraak te nemen, maar ook een beslissende wedstrijd voor de kwalificatie.

Volwassen Duivels spelen mee

Want we mogen niet vergeten dat alleen de eersten van elke groep zeker zijn van een plaatsje in het EK 2025. Zij worden vergezeld door de drie beste tweedes, de andere zes runners-up moeten barrages afwerken. Als onze landgenoten die willen vermijden, moeten ze nu winnen.

Na de wedstrijd tegen Schotland moeten de mannen van Gill Swerts nog eens thuis aan de bak tegen Hongarije. In de heenronde wonnen de Belgen met het kleinst mogelijke verschil nog tegen de Hongaren. Die laatsten hebben intussen niets meer te winnen, dus de Belgische beloften beginnen sowieso als favoriet aan die wedstrijd.

Swerts rekent op de talenten van enkele spelers die al bij de Rode Duivels speelden, zoals Arthur Vermeeren (RB Leipzig), Aster Vranckx (VfL Wolfsburg) en Mandela Keita (Parma). En met Mika Godts, die bij Ajax Amsterdam op de linkerflank speelt, is er ook een debutant van de partij.

Kunnen de jonge Duivels hun ticket voor het EK verzilveren? Volg de verplaatsing van de Rode Duivels U21 naar Schotland op vrijdag 11 oktober vanaf 19u50 en de thuiswedstrijd tegen Hongarije op dinsdag 15 oktober om 17u50 op de zenders Pickx Sports Pop-up (in het basisaanbod) en Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top