‘The Pod Generation’ op Pickx+: een huwelijk tussen scifi en romantiek

Films | De romantische futuristische film ‘The Pod Generation’ vermengt een fantasie over een nabije toekomst met een diepmenselijk liefdesverhaal. Wat gebeurt er wanneer een koppel tegen fundamentele verschillen botst? Het antwoord krijg je op Pickx+.

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Pod Generation’ speelt zich af in een niet zo heel erg verre toekomst, in de stad New York. AI bepaalt hoe je dag eruit ziet, in plaats van naar buiten te gaan, ervaar je de natuur door in een levensechte simulatie te stappen en als je drukke leven je niet toelaat om negen maanden zwanger te zijn, kan je je foetus laten groeien in een eivormige externe baarmoeder, een zogenaamde “pod”.

We volgen het koppel Rachel en Alvy. Alvy is een botanist met een voorliefde voor het leven zonder alle technologische snufjes. Rachel heeft een drukke baan bij een groot technologiebedrijf. Ze hebben een kinderwens, maar wanneer de werkgever van Rachel aanbiedt om te betalen voor een zwangerschap via een pod, wordt duidelijk hoe verschillend zij en Alvy in het leven staan.

Deze film van cineaste Sophie Barthes (‘Madame Bovary’, ‘Happiness’) combineert sciencefiction met romantiek, twee genres die alleen dankzij een delicate balans samen kunnen gaan. Schoolvoorbeelden van hoe het moet, zijn ‘Her’ uit 2013 of ‘Eternal Sunshine of the Spotless Mind’ uit 2004.

Sterren in Brussel

In ‘The Pod Generation’ doen Emilia Clarke (‘Game of Thrones’) en Chiwetel Ejiofor (’12 Years a Slave’) er alles aan om deze film naar een hoger niveau te tillen. Hun acteerwerk werd, naast het breinstimulerende plot, gelauwerd na de première op het Sundance Film Festival in 2023.

Emilia Clarke kennen we natuurlijk vooral als Daenerys Targaryen, maar sinds haar succesvolle rol in ‘Game of Thrones’ zagen we haar ook in films als ‘Terminator Genisys’, ‘Me Before You’ en ‘Solo: A Star Wars Story’. En na zijn schitterende rol in ’12 Years a Slave’ werd Chiwetel Ejiofor Hollywood-royalty met rollen in ‘The Martian’, ‘Doctor Strange’, ‘The Lion King’ en ‘The Old Guard’, waarin hij naast Matthias Schoenaerts acteerde.

En nog een leuk weetje: ‘The Pod Generation’ werd grotendeels in ons land opgenomen! In maart en april van 2022 was de crew in Brussel om onder andere scènes op te nemen in een Japans restaurant en een supermarkt. Ook de locatie voor het Womb Center, de plaats waar de pods in gebruik worden genomen, is in onze hoofdstad.

Bekijk 'The Pod Generation' vanavond om 21u op Pickx+! 
Nog niet geabonneerd op Pickx+? Ontdek hier het volledige aanbod en hoe je toegang krijgt.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top