De 22ste zoektocht naar ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ gaat van start!

Series |

Vanaf maandag 14 oktober gaat het 22ste seizoen van ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ van start op Play4. 34 kandidaten van allerlei pluimage, variërend van een bokser tot een Miss België, doen een gooi naar de felbegeerde titel. Een beknopte voorstelling.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een opvallende deelnemer is Anastasya Chernook, een 31-jarige onderneemster en influencer die opgroeide in België na te zijn gevlucht uit Kirgizië. Ze heeft haar platform gebruikt om anderen te inspireren, onder andere met haar boek ‘De kroning van een krotkind’. Sportjournalist Aster Nzeiyimana brengt zijn ervaring als commentator en presentator naar het quizprogramma, waar hij zijn brede kennis hoopt te etaleren. Actrice Barbara Sarafian, bekend van onder andere ‘Aanrijding in Moscou’, ruilt haar jurystoel in voor een plek in de kandidatenzetel.

Andere opgemerkte kandidaat is Daan Alferink, een Nederlandse interieurstylist die vooral furore maakt op sociale media maar ook achter het fornuis in ‘MasterChef Vlaanderen’. Voormalig journaliste Bo Van Spilbeeck zoekt nu als gepensioneerde een nieuwe uitdaging. Ook de 24-jarige content creator Jonatan Medart, die bekendheid verwierf met zijn humoristische video’s, maakt zijn opwachting.

De jongste deelneemster is de 22-jarige online videomaker Timon Verbeeck. De Benjamin van de groep lanceerde in 2021 het kinderwoord van het jaar: ‘ma stobbe’, een hippe versie van ‘stop’. Leeftijdsgenoot Kenza Ameloot werd in februari tot Miss België 2024 gekroond. Ze is geboren in Brussel en woont nu in Sint-Amandsberg bij Gent.

De comedywereld is met vier humoristen goed vertegenwoordigd: William Boeva en Xander De Rycke zijn inmiddels bekende namen, Mohsin Abbas is dat nog niet. Hij zag het levenslicht in Vilvoorde maar groeide op aan de Belgische kust. In 2017 won Abbas de publieksprijs van de Comedy Cup. Sinds september toert hij rond met zijn eerste zaalshow ‘Moh?!’, waarin hij onder meer zijn Pakistaanse roots onder de loep neemt. De 41-jarige Roosje Pertz is stand-up comedian en geeft sinds dit schooljaar les aan het Lemmensinstituut in Leuven. Ze staat bekend als de ‘ongekroonde comedy queen van het kleine circuit’ en heeft twee populaire podcasts: ‘Dertigerspraat’ en ‘Kilocast’.

De politiek vaardigt twee gezanten af: Eva De Bleeker, de nieuwe partijvoorzitter van Open Vld, en Vlaams viceminister Melissa Depraetere. Ook de sportwereld vaardigt twee vertegenwoordigers af: bokser Victor Schelstraete, die in augustus de achtste finale op de Olympische Spelen in Parijs bekampte, en de 36-jarige Rode Duivel Simon Mignolet, die sinds 2019 onder de lat staat bij landskampioen Club Brugge.

Een andere blikvanger is Patrick Van Looy, de minder competitieve broer van Erik. Hun hechte band zorgt soms voor komische momenten, zoals het incident tijdens een potje voetbal waarbij Patrick zijn eigen duim brak.

Tot slot wagen ook enkele minder bekende deelnemers hun kans. Zoals Raven Van Dorst, een Nederlands multitalent dat zich richt op muziek, acteren en presenteren en één aflevering overleefde van de Nederlandse versie van ‘De Slimste Mens’. Raven werd geboren als intersekse persoon en identificeert zich nu als non-binair persoon. Hun maakte er het programma ‘Geslacht!’ over.

Voorts zal ook Sali Haidara niet meteen een belletje doen rinkelen bij het grote publiek. De 29-jarige actrice is vooral bekend als Maria Hernandez uit de Ketnet-reeks ‘#LikeMe’. In 2022 vertolkte ze de rol van Violet Beauregarde in de musical ‘Charlie & The Chocolat Factory’. Naast acteren en zingen presenteert ze op zondagmiddag bij Studio Brussel en geeft ze Franse les.

Met zo’n gevarieerde line-up belooft het nieuwe seizoen van ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ zowel entertainment als spannende competitie.

Benieuwd wie zich dit seizoen kroont tot primus van de Slimste Mens-klas? ‘De Slimste Mens Ter Wereld’, vanaf maandag 14 oktober om 21u15 op Play4. Volg het op tv, in de Pickx app of op pickx.be.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top