‘Nemesis’: Nederlandse thriller op Disney+

Series | Op Disney+ kan je vanaf nu ‘Nemesis’ bekijken, de tweede serie van Nederlandse origine die door de streamingdienst werd geproduceerd na ‘Dat ene woord – Feyenoord’. Dit is waarom de spannende psychologische thriller je aandacht verdient.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nemesis’ werd al in 2022 aangekondigd en is vanaf 16 oktober te streamen op Disney+. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Simon de Waal uit 2016. De auteur, die daarnaast overigens ook rechercheur is, is bekend om zijn beenharde politieboeken, zoals ‘Cop vs Killer’ en ‘Pentito’, en hij blies de bekende boekenreeks ‘Baantjer’ nieuw leven in. Bij het verschijnen van het boek voorspelde de krant Het Parool al snel: “Het zou me verbazen als hier geen spannende televisieserie van wordt gemaakt.” Profetische woorden!

‘Nemesis’ vertelt het verhaal van Sylvia van Maele, een officier van justitie die geen andere uitweg ziet dan zich in woelig water begeven. Nadat in haar woning een getuige op gruwelijke wijze wordt vermoord, worden haar man en kinderen in allerijl in veiligheid gebracht. Maar de dreiging tegen Sylvia blijft, en wanneer iets later ook een rechercheur omkomt bij een aanslag, neemt het rechercheteam het recht in eigen handen. Ze tarten de wetten die ze zworen te beschermen om de strijd aan te gaan met de misdadigers, maar wanneer die beseffen dat de agenten buiten de wet om opereren, gaan ze keihard de confrontatie aan. Waar moet dat eindigen?

Bijtend commentaar

De serie onderzoekt net als het boek de intieme banden tussen criminele bendes en grote multinationals. In de wereld van ‘Nemesis’ zijn de grenzen tussen zwart en wit of legaal en crimineel sowieso al vaag, en wanneer de rechercheurs hun eigen pad besluiten te kiezen, is dat voer voor bijtende commentaren op de huidige maatschappij.

Deze Nederlandse serie werd gemaakt door Willem Bosch en Pieter Kuijpers, die eerder de reeksen ‘Van God Los’ en de film ‘Riphagen’ maakten. Het duo is dus helemaal niet aan zijn proefstuk toe. In de cast zien we namen als Lies Visschedijk (‘De club’) als Sylvia, Romana Vrede, Peter Blok en Jade Olieberg (‘Geldwolven’).

Bekijk 'Nemesis' vanaf nu op Disney+. Ontdek hier hoe Disney+ deel uitmaakt van je Pickx tv-abonnement

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top