De schokkende waarheid achter de nieuwe Netflix-thriller ‘Woman of the Hour’

Films | De psychologische thriller ‘Woman of the Hour’ verschijnt vrijdag 18 oktober op Netflix. Anna Kendrick speelt Cheryl Bradshaw, een deelneemster aan een datingshow op tv die het pad kruist van een seriemoordenaar.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In 1978 neemt Cheryl Bradshaw, een jonge aspirant-actrice, deel aan een beroemde datingshow in de Verenigde Staten: 'The Dating Game'. Van de drie vrijers kiest ze Rodney Alcala, een amateurfotograaf. Maar de uitverkorene herbergt een duister geheim.

Tegen die tijd heeft Alcala al in de cel gezeten voor aanranding van twee jonge meisjes en heeft hij verschillende moorden in Californië op z'n kerfstok, misdaden waar het grote publiek nog niet van op de hoogte was. Ondanks Alcala's ogenschijnlijk banale leventje volgt Cheryl haar intuïtie na de show en past ze voor een nieuwe date; een beslissing die mogelijk haar leven redde. Alcala werd later veroordeeld voor verschillende moorden en kreeg de doodstraf in 2010. Hij stierf een natuurlijke dood in de gevangenis in 2021.

Zoektocht naar intimiteit en kwetsbaarheid

Deze thriller, met Anna Kendrick voor het eerst in de regiestoel, graaft naar de kern van een zaak die even beangstigend als fascinerend is, waarbij Alcala's gruweldaden jarenlang onder de radar bleven. Volgens Kendrick reikt de film verder dan een simpel true crime-verhaal en gaat het over kwetsbaarheid tonen door ons open te stellen voor anderen, en de risico's die dat kan inhouden. Het script, van de hand van Ian McDonald, verkent vooral het gevaar dat schuilt in de zoektocht naar intimiteit in een maatschappij waar het kwaad zich gemakkelijk achter een charmante façade kan verbergen.

Naast Kendrick ('Twilight', 'The Hit Girls', 'Scott Pilgrim'), die de hoofdrol speelt en dus ook regisseert, bestaat de cast verder uit Daniel Zovatto ('Lady Bird', 'Penny Dreadful') als Alcala en Tony Hale ('Veep', 'Arrested Development') als de gastheer van de datingshow.

Gebiologeerd door psychologische thrillers? Ontdek ‘Woman of the Hour’ vanaf 18 oktober op Netflix. Ontdek hier hoe Netflix deel uitmaakt van je Pickx tv-abonnement.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top