Griekenland vormt de eerste horde voor de Red Flames in EK-barrages

Sport |

De Red Flames, die als derde eindigden in hun EK-kwalificatiegroep, beginnen hun dubbele confrontatie (25 en 29 oktober) tegen Griekenland in de eerste ronde van de EK-barrages als favorieten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Rechtstreekse kwalificatie bleek te hoog gegrepen voor de Red Flames. In zes kwalificatiewedstrijden voor het EK 2025 in Zwitserland wist België maar één keer te winnen. Het moet gezegd dat hun tegenstanders in Groep 2 van Liga A kleppers van formaat waren, met Spanje, de regerend wereldkampioen, en Denemarken, dat 12de op de wereldranglijst staat.

Hoewel directe kwalificatie voor het Europees kampioenschap een verre droom is, koesteren de Belgen nog steeds hoop. Dankzij hun derde plaats ten koste van Tsjechië, waardoor ze ook in Divisie A van de Nations League blijven, zijn ze door naar de play-offs, waar ze het in een dubbele confrontatie moeten opnemen tegen Griekenland.

Haalbare tegenstander

Op papier is Griekenland, dat 61ste op de wereldranglijst staat, een haalbare tegenstander voor Tessa Wullaert en co. De Belgen, die als de torenhoge favorieten aan de aftrap staan, zullen hun dominante voetbalstijl moeten ontplooien en de druk, die inherent is aan hun status, moeten zien te weerstaan. Onderschatting is uit den boze, want hun tegenstanders barsten van het zelfvertrouwen nadat ze hun groep met vlag en wimpel hebben gewonnen in League C.

Flames-coach Ives Serneels zal het zonder Tine De Caigny moeten stellen, die out is met een enkelblessure. Ook verdediger Davina Philtjens (Sassuolo) en middenvelder Féli Delacauw (Hoffenheim) ontbreken. Jongeling Lore Jacobs (PSV) is voor het eerst opgeroepen om de aanvalslinie te versterken.

De eerste wedstrijd staat gepland op vrijdag 25 oktober in Heraklion, de return in Leuven vier dagen later. Als ze verliezen, loopt België het EK mis. Als ze winnen, staan de Belgen in de laatste ronde van de play-offs tegenover de winnaar van het duel tussen Turkije en Oekraïne. De zeven winnaars van deze tweede ronde plaatsen zich voor de eindfase van de competitie.

Volg de dubbele confrontatie tussen de Red Flames en Griekenland op vrijdag 25 oktober om 17u55 op VRT Canvas en op dinsdag 29 oktober om 20u10 op Ketnet.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top