Wie volgt Lionel Messi op als Gouden Bal-winnaar?

Sport |

De Ballon d’Or 2024 wordt op maandag 28 oktober uitgereikt tijdens een speciale ceremonie die exclusief op de zenders Pickx+ en Pickx Showcase wordt uitgezonden. Wie o wie volgt Lionel Messi op?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het is sinds mensenheugenis niet meer zo spannend geweest. Nu de carrières van Lionel Messi en Cristiano Ronaldo op hun laatste benen lopen, is het aartsmoeilijk om een onbetwiste favoriet voor de Gouden Bal aan te duiden. Voor het eerst sinds 2003 behoren Messi, de titelverdediger, en Cristiano Ronaldo niet tot de 30 genomineerden. Erger nog voor de prognostici: Erling Haaland en Kylian Mbappé, die vorig seizoen op het podium stonden, mogen dan wel verbluffende statistieken voorleggen, toch worden de twee topscorers niet bij de kanshebbers gerekend.

Real Madrid opnieuw aan het feest?

Uiteindelijk springen twee namen eruit: Vinicius Jr. en Jude Bellingham. De Braziliaan begint met een licht voordeel, maar beiden waren even belangrijk toen ze hun Real Madrid vorig seizoen naar de Champions League leidden. Manchester City-middenvelder Rodri zou ook kans maken na het winnen van de Premier League met de Citizens en, nog belangrijker, het EK met Spanje.

Een uitzonderlijk evenement betekent een uitzonderlijke Proximus-uitzending! De uitreiking van de Gouden Bal wordt deze maandag 28 oktober live uitgezonden op Pickx+ vanuit het Théâtre du Chatelet in Parijs. Voor de gelegenheid biedt de zender een speciale avond met Marc Delire en Thomas Meunier! Onze commentatoren blikken vooruit op de avond en kijken terug op de grootste favorieten. 

Tijdens de ceremonie worden ook andere trofeeën uitgereikt: de Gouden Bal voor vrouwen, de Yachine Trofee voor de beste keeper, de Kopa Trofee voor de beste jonge speler onder 21 jaar, de coach van het jaar, de mannenclub van het jaar en tot slot de vrouwenclub van het jaar.

Wil je getuige zijn van wie het pantheon van het wereldvoetbal zal betreden? Volg de rode loper en de uitreiking van de Ballon d'Or 2024 op maandag 28 oktober vanaf 20u op de zenders Pickx+ en Pickx Showcase. Ontdek het volledige Pickx+ aanbod!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top