Pickx presenteert: het strafste van de TMF Awards 2024!

Muziek |

Na het succes van de marathon live TV show ‘TMF for a day’ vorig jaar op Pickx, viert Proximus dit jaar de comeback van de legendarische TMF Awards. 25 jaar na de eerste editie in de befaamde discotheek Zillion wordt het voor alle TMF-fans opnieuw één groot feest. Optredens van de strafste artiesten van toen en nu, classics, hartverwarmende tributes, bakken throwbacks en veel awards. Dit alles onder toeziend oog van de VJ’s – oude bekenden en nieuwe gezichten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op 31 oktober zijn de populairste TMF VJ’s en de grootste artiesten uit binnen- en buitenland van de partij in Antwerp Expo, waar de door Zillion-baas Frank Verstraeten speciaal gereconstrueerde legendarische discotheek uit z’n as herrijst. Duizend vierkante meter aan schermen, immersive sound en een UNREAL set extension staan garant voor een spetterend feest.

Welke artiesten staan in voor de ambiance? Onder meer Aaron Blommaert, Praga Khan, Novastar, Jasper Steverlinck, Hooverphonic, Gabriel Rios, Evi Goffin (ex-Lasgo), Sean Dhondt (Nailpin), Gustaph en Gene Thomas treden op. Ook Kate Ryan is met haar reeks hits van de partij.

Stevige scheut nostalgie

De TMF Awards wordt de laatste keer dat een optreden van Get Ready!, de populaire Vlaamse boyband uit de jaren 90, te zien zal zijn op tv – live op Pickx+ en Pickx Showcase. Na 30 jaar op de planken en elf nummer 1-hits sluiten de heren het Get Ready!-hoofdstuk af. Hun afscheidstournee loopt wel nog tot in april 2025. “Er ging in de nineties bijna geen TMF Showcase voorbij zonder dat wij er optraden”, aldus Jimmy Samijn en Koen Bruggemans van Get Ready!. “We zijn klaar om nog één keer het feestje daar in vuur en vlam te zetten!”

Eden, de rockband van en met VJ Roos Van Acker en Sofie Buyck, brengt een eerbetoon aan de populaire Vlaamse band Gorki op de rode loper van de TMF Awards. Het wordt een akoestische versie van een Gorki-hit. Dit intiem en ingetogen moment zal ongetwijfeld voor kippenvel zorgen.

Daarnaast komt ook Glennis Grace langs. De Nederlandse zangeres schopte het tot in de grote finale van ‘America’s Got Talent’ en doet in Nederland gigantische zalen vollopen. Glennis zal op de TMF Awards een liedje zingen van wijlen Whitney Houtson.

Eerbetoon aan muzikale helden

Want de TMF Awards zijn ook een podium om overleden muzikale helden te eren. Pickx+-host Steffi Vertriest brengt samen met VJ Sean Dhondt ‘Nirvana’ terug tot leven. Verder eert Jan Vervloet Faithless met een gloednieuwe versie van ‘God is a DJ‘ en brengt Da Rick zijn eerbetoon aan spitsbroeder Da Boy Tommy met een nieuwe versie van ‘Halloween‘. Last but not least betreedt de familie Schepens, het gezin van VJ Katja Retsin, voor het eerst samen het podium en brengt de winnaar van de ‘Yasmine Award’ voor ‘Beste Nederlandstalig Liedje Aller Tijden‘ na de uitreiking tot leven.

De presentatie is in handen van de originele TMF-crew, zoals Evi Hanssen, Anke Buckinx, Roos van Acker, Stijn Smets, Sofie Engelen, Sean D’hondt, Saartje vandendriessche, Caren Meynen, Katja Retsin en zelfs Frank Molnar, die voor de gelegenheid uit de VS komt overgevlogen. Deze keer krijgen de VJ’s van toen versterking van VJ’s van nu: Maksim Stojanac, Charlotte Leysen en Steffi Vertriest. Drie Pickx+-zendergezichten die zich voor één dag TMF VJ anno 2024 mogen noemen.

‘Proximus Presents: SEAT TMF Awards’ vindt plaats op donderdag 31 oktober 2024 in Antwerp Expo. De show is volledig live en exclusief te zien op Pickx+ en Pickx Showcase. Meer info en tickets voor de spectaculaire liveshow in Antwerp Expo via www.tmfawards.tv.

Wil jij meebepalen welke artiest de TMF Awards 2024 inluidt? Dat kan door je te registreren op www.tmf.live/openingsact.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top