Pickx festivaltip: Foo Fighters op Rock Werchter 2024

Muziek | Feest deze week, want we kunnen ons eindelijk weer volledig laten gaan op Rock Werchter! Van de grootste headliners tot een aantal frisse te ontdekken acts, tussen 4 en 7 juli doet Rock Werchter onze hartslag naar goede gewoonte weer de hoogte in schieten. Op de line-up prijken opnieuw een honderdtal indrukwekkende acts, waardoor het wederom moeilijk is om een planning te maken. We got you! Onze tip? Foo Fighters!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Are you ready to rock? Met Foo Fighters heeft Rock Werchter de gedroomde festivalheadliner vastgelegd. Niet alleen beschikt de Amerikaanse band over een vat vol hits en rasechte klassiekers, er stroomt ook gewoon rock door de aderen van frontman Dave Grohl. Van Queens of the Stone Age en Tenacious D tot Them Crooked Vultures en Killing Joke, hij heeft overal al wel een vinger in de pap gehad. Maar dat is uiteindelijk niet waar zijn carrière begon, want nadat hij rond z’n twintigste Kurt Cobain ontmoette, belandde hij niet veel later achter de drums van het legendarische Nirvana. Nadat de frontman zich niet zo gek veel later onfortuinlijk van het leven beroofde, startte de drummer zijn eigen band: Foo Fighters.

Die band gaat ondertussen stilaan zijn dertigste levensjaar in, en heeft evenzeer de legendenstatus bereikt. De anthems, muziekprijzen en stadiontours zijn doorheen de tijd niet meer op twee handen te tellen, om er met “The Pretender”, “My Hero” en “Best of You” maar een paar te noemen. De band die die Grohl met België opbouwde in dat verhaal, is dan ook niet onopmerkelijk. In 1991 speelde hij zijn tot dan toe grootste optreden ooit met Nirvana op Pukkelpop, twintig jaar later moest hij datzelfde festival nog annuleren door de toen noodlottige storm. En in 2015 was Rock Werchter dan weer aan de beurt: een paar dagen voordat hij met Foo Fighters de Main Stage afsloot, brak hij zijn been door een val van het podium in Zweden. Om maar te zeggen, als de Amerikanen langskomen, gebeurt dat niet zonder slag of stoot.   



En ondanks dat het komende zomer al de vierde keer is dat Foo Fighters op Rock Werchter staat, is het dit keer toch allemaal nog een tikkeltje specialer. Iets meer dan twee jaar geleden liet drummer Taylor Hawkins namelijk het leven. De toekomst rond de rockband was daardoor lange tijd onzeker, maar met But Here We Are keerden de heren recentelijk terug in de schijnwerpers. Grohl nam op plaat de drums voor zijn rekening, op het podium is het Josh Freese die voor het tempo zorgt. En zo zal de twee en een half uur durende set op de Main Stage er toch eentje met een emotioneel randje worden. Het vuurwerk tijdens “Everlong” zal Rock Werchter 2024 dus niet alleen in een definitieve plooi leggen, maar ook voor extra kippenvel zorgen.

Sluit Rock Werchter af met Foo Fighters op zondag 7 juli tussen 22:30 en 1:00!

Beleef Rock Werchter live vanop de eerste rij dankzij Pickx via deze link. Bekijk de hoogtepunten van het festival in de Proximus VOD-catalogus.

Geschreven door Dansende Beren

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top