Pickx festivaltip: 21 Savage op Les Ardentes 2024

Muziek |

Dit jaar komen duizenden hiphopfans weer samen om de moshpits open te trekken in Luik, op het welbekende festivalterrein van Les Ardentes. Wat ooit begon als een electro-rockfestival in 2006, groeide langzamerhand uit tot een paradijs voor de liefhebbers van moderne rap- en trapmuziek. Ons Belgisch trapfeest krijgt deze keer hoog bezoek van niemand minder dan 21 Savage. De Amerikaanse rapper vervulde vorig jaar pas zijn eerste Europese tour en is daarmee een unieke verschijning op Les Ardentes. In dit artikel frissen we snel je geheugen op en geven we een samenvatting over de onmisbare rapper.

Door Pickx

Deel dit nieuws

21 Savage, geboren als Shéyaa Bin Abraham-Joseph, heeft een ongewoon achtergrondverhaal vergeleken met zijn hiphopvrienden zoals Future en Young Thug. Net zoals deze heren maakte Savage zijn naam groot in de Amerikaanse stad Atlanta, wat je kan beschouwen als de bakermat van moderne trapmuziek. Hij werd echter geboren in Londen en verhuisde vervolgens als illegale immigrant naar Atlanta met zijn moeder. Pas in 2019 ontdekte de wereld dit geheim, wat de rode draad zou vormen voor zijn laatste album american dream. Met talloze bangers zoals “redrum” en “née-nah” zal american dream naar alle verwachtingen een groot deel van zijn setlist dekken.

Ook nummers van Savage Mode en SAVAGE MODE II zullen er niet aan ontbreken. Deze twee veelgeprezen albums werden volledig geproduced door Metro Boomin, een artiest die met zijn oog voor detail een herkenbare en eveneens populaire trapstijl creëerde. Met songs zoals “No Heart” en “X” zal hij zijn doorgewinterde fans ongetwijfeld behagen. Onze lijst zou nog makkelijk een volledig, extra artikel in beslag kunnen nemen, want 21 Savages hits kan je nauwelijks nog bijhouden. Twee jaar geleden rapte hij nog samen met superster Drake een volledig album bij elkaar. Ook met artiesten zoals Post Malone en The Weeknd scoorde hij immense nummers die niet zullen ontbreken aan zijn luxueuze performance.

Zijn optreden kan je vrijdag 12 juli bezichtigen aan de mainstage.
Voor de volledige line-up kan je een kijkje nemen op de website van Les Ardentes.

Live vanop de eerste rij bij Les Ardentes dankzij Pickx via deze link. Bekijk de beste momenten van het festival in de Proximus VOD-catalogus.

Geschreven door Dansende Beren

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top