Vijf niet te missen shows op Rock Werchter 2024!

Muziek |

Rock Werchter komt elk jaar met een diverse line-up met daarop spectaculaire headliners en te ontdekken bands, maar ook tussen die twee uitersten bevinden er zich heel wat bands. Hier geven we een overzicht van vijf bekende bands waarvan je volgens ons hun optreden op Rock Werchter 2024 zeker niet mag missen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Eefje de Visser

Op de openingsdag staat Eefje de Visser in The Barn en met een nieuw album in het verschiet zijn we meteen benieuwd naar wat ze te bieden heeft. De Nederlandse woont al een tijdje in België en wist hier met haar Nederlandstalige muziek ook al een grote fanbase op te bouwen. Tijdens haar shows wordt ze vergezeld door heel wat muzikanten en twee achtergrondzangeressen waarmee ze leuke armbewegingen maakt, zonder dat de muzikale performance aan kwaliteit moet inboeten. Je kan je verwachten aan enkele oudere hits zoals “Scheef” en “Lange Vinnen”, maar ook aan nieuwe nummers als “Vlammen” en misschien nog wat onuitgebracht materiaal.

The Barn:

Johnny Marr

Later die dag en in Klub C zal Johnny Marr terug te vinden zijn. De Brit was een van de belangrijkste leden van The Smiths, maar zijn naam kan ook gelinkt worden aan The The, The Pretenders en zelfs Hans Zimmer. Een grote man dus en hij zal met zijn gitaar in de hand niet alleen terugblikken op zijn solohits, maar ook op zijn muzikale hoogtepunten bij The Smiths. Johnny Marr stond en staat nog altijd bekend om zijn typische gitaarsound die al eens wordt omschreven als janglepop, zoals te horen is op onder meer “There Is A Light That Never Goes Out”. 

KluB C: donderdag 4 juli van 17u00 tot 18u00


Tom Odell

Tom Odell is op vrijdag in de vooravond op het hoofdpodium van Rock Werchter te zien en zal er ongetwijfeld achter zijn piano kruipen om er zijn gigantische hit “Another Love” te brengen. De Brit heeft echter veel meer in de aanbieding dan die ene meezinger, want hij bracht eerder dit jaar zijn nieuwe sterke plaat "Black Friday" uit. De gevoelige en veelal intieme nummers zijn misschien meer geschikt voor een knusse zaal dan een grote weide. Langs de andere kant kan het hopelijk stralende zonnetje net voor een nieuwe energie zorgen waardoor de prachtige pianomuziek nog wat gelaagder wordt.

Main Stage: vrijdag 5 juli van 17u30 tot 18u30


Avril Lavigne

Fans van poppunk icoon Avril Lavigne zullen zich op zaterdag voor het hoofdpodium verzamelen waar de Canadese singer-songwriter halthoudt met haar Greatest Hits Tour. Dat betekent dat het publiek schaamteloos zal kunnen meezingen met onder meer “Sk8er Boi”, “Complicated” en “Girlfriend”. De zangeres was een lange tijd out doordat ze vocht tegen de ziekte van lyme, maar de afgelopen jaren bracht ze toch wat nieuwe muziek uit (onder andere met YUNGBLUD). Met die nieuwe muziek hield ze vorig jaar halt in het Brusselse Vorst Nationaal waar ze een leuke en spetterende show neerzette, laat dat een mooie voorbode geweest zijn voor Rock Werchter.

Main Stage:



Michael Kiwanuka

Op de slotdag zal The Barn vermoedelijk opnieuw helemaal vollopen voor Michael Kiwanuka nadat dat enkele jaren terug ook al gebeurde. De Britse soulzanger brak in 2012 door met het prachtige “Home Again” en wist later ook met onder andere “Cold Little Heart” (dat gebruikt werd voor Big Little Lies) te scoren. De warme en gevoelige muziek laat hier en daar nog wat ruimte om mee te zingen, maar op de andere momenten kan je soms een spelt horen vallen bij Michael Kiwanuka. Zijn warme stem is er eentje om de vingers bij af te likken en zijn sterke live reputatie doet al verwachten dat dit een van de hoogtepunten van Rock Werchter 2024 wordt.

The Barn: zondag 7 juli van 19u55 tot 21u10



Beleef Rock Werchter live vanop de eerste rij dankzij Pickx via deze link. Bekijk de hoogtepunten van het festival in de Proximus VOD-catalogus.

Geschreven door Dansende Beren

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top